Yksi koronavirukseen liittyvä kuolema lisää – kokonaisuhrimäärä on Suomessa nyt 307

THL kertoo, että kaikista sairaanhoitopiireistä ei saada viikonloppuisin ajantasaista tietoa kuolemantapauksista. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on tiedossa 6 579 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä nousi lauantaista 11 tartunnalla.

Lauantaina THL kertoi 31 uudesta tartunnasta, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ilmenivät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Perjantaina THL kertoi 44 uudesta tartunnasta, ja torstaina lukema oli 50.

Lauantain jälkeen THL:n tietoon oli tullut yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema. Lauantain ja perjantain päivityksissä kuolemantapauksia ei tullut THL:n tietoon yhtäkään. THL tosin huomautti tilannekatsauksessaan, ettei kaikista sairaanhoitopiireistä saada viikonloppuisin ajantasaista tietoa sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrästä ja kuolemantapauksista.

Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa THL:n mukaan 307.

Tehohoidossa olevien määrä laski

Tehohoidossa oli THL:n mukaan sunnuntaina yhteensä 19 potilasta eli kaksi vähemmän kuin lauantaina. Sairaalahoidossa olevien määrä oli kasvanut vuorokaudessa kahdella. Yhteensä sairaaloissa on 106 koronaviruspotilasta. Kokonaisluvussa ovat mukana myös tehohoidossa olevat.

Suurin osa sairaalahoidossa olevista, yhteensä 93 potilasta, on THL:n tietojen mukaan Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella. Tartuntojen määrässä Helsinki on selkeä ykkönen: pääkaupungissa on kirjattu vajaat 2 500 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tapauksia on Vantaalla (804) ja Espoossa (736).

Epidemia ei ole lisännyt Suomen kokonaiskuolleisuutta. THL:n mukaan 285 kuolonuhrista on saatavilla tarkempia tietoja, ja valtaosalla eli yli 90 prosentilla heistä oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Koronaviruksen aiheuttamasta taudista parantuneita on THL:n keskiviikkoisen arvion mukaan noin 4 800. Testattuja näytteitä on kirjattu lähes 167 000.

Suomen koko väestöön suhteutettuna tartuntatapausten kokonaisilmaantuvuus on 119 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 2. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 3. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 4. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 5. FC Lahdella uusi härkäviikko edessä, olisiko ensimmäisen kotivoiton aika?
 6. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 7. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 8. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen
 9. Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"
 10. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 11. Lahden Sykkeen Alko remontoidaan, myymälä suljettuna valtaosan elokuusta
 12. Hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen kohtalo selvillä tällä viikolla – Lahden kaupunginhallituksen äänestyksestä tulossa tiukka
 13. THL:n koronasovellus otetaan koekäyttöön huomenna
 14. Hollolan valtuutetuista moni asettumassa ehdolle kuntavaaleissa, suurin osa miettii kuitenkin vielä - katso listaus
 15. Otteluruuhkassa leikitään pelaajien terveydellä, FC Lahti aloittaa uuden härkäviikon FC Hongan isäntänä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.