Merkel lupailee päätöstä Lufthansan pelastamisesta "pian"

Merkel ei suostunut kommentoimaan väitettä, jonka mukaan Saksa oli tehnyt uuden tarjouksen Lufthansan johdolle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan päätös lentojätti Lufthansan pelastuspaketista voi tulla pian. Maan hallitus ja koronakriisistä kärsinyt yhtiö ovat keskustelleet asiasta viikkojen ajan.

Merkel sanoi keskiviikkona Berliinissä, että päätöstä voidaan odottaa pian, mutta sen pitää valmistua ensin. Hän ei suostunut kommentoimaan väitettä, jonka mukaan Saksa oli tehnyt uuden tarjouksen Lufthansan johdolle.

Der Spiegel -lehden mukaan Saksan hallitus on tarjonnut yhtiölle yhdeksän miljardin euron tukea, jonka vastineeksi valtio saisi neljänneksen omistusosuuden yhtiöstä sekä kaksi paikkaa sen hallintoneuvostosta. Myöskään Lufthansa ei ole kommentoinut mediatietoa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kysymys valtion edustuksesta yhtiössä on jakanut Saksan hallitusta. Merkelin edustamissa kristillisdemokraateissa asiaa on vastustettu, mutta sosiaalidemokraateissa kannatettu. SPD toivoo voivansa vaikuttaa mahdollisiin irtisanomisiin sekä ympäristötavoitteisiin.

Lufthansan ja valtion välisten neuvotteluiden olemassaolo vahvistettiin kaksi viikkoa sitten. Talousministeri Peter Altmaier sanoi tuolloin, että Lufthansa on osa Saksan elinkeinoelämän "perintöhopeita" ja ettei hallitus aio sallia arvokkaiden saksalaisyhtiöiden päätyvän koronakriisin takia alennusmyyntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitokselta useita yksiköitä vesipelastustehtävään Messilän uimarannalle
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.