Sadattuhannet palasivat Etelä-Koreassa koulunpenkille kuukausien tauon jälkeen

Etelä-Koreassa on purettu tässä kuussa koronarajoituksia. Esimerkiksi museot ovat auenneet. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Etelä-Koreassa sadattuhannet oppilaat ovat palanneet tänään kouluihin koronaviruksen leviämisen aiheuttaman kuukausien tauon jälkeen.

Ensimmäisinä opinahjoihin ovat palanneet vanhimmat oppilaat, joiden on vuoden lopussa tarkoitus osallistua yliopistojen pääsykokeisiin. Muut palaavat oppilaitoksiin asteittain tulevien viikkojen aikana. Muiden on myös tarkoitus jatkaa ainakin osittain opiskelua etänä.

Kouluilla oppilailta mitattiin muun muassa kuume. Luokkahuoneissa oppilaiden tulee puhdistaa pulpettinsa ja noudattaa turvavälejä. Ainakin osassa kouluista pulpetteihin on asennettu läpinäkyviä suojapleksejä.

– On jännittävää nähdä ystäviä ja opettajia kasvotusten, mutta meidän pitää noudattaa tarkasti ohjeita, Oh Chang-hwa sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Leviäminen hallintaan

Etelä-Koreassa lukuvuosi alkaa maaliskuussa, joten oppilaat ovat palanneet ensimmäistä kertaa oppilaitoksiin talviloman jälkeen, kirjoittaa uutistoimisto Bloomberg . Uutistoimiston mukaan kouluihin palaamista lykättiin viisi kertaa.

Koronavirus levisi Etelä-Koreassa nopeasti, ja se oli leviämisen alkuvaiheessa koronavirustilastoissa Kiinan perässä. Maa vaikuttaa kuitenkin saaneen tilanteen hallintaan laajalla "jäljitä, testaa ja hoida" -taktiikallaan.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Etelä-Koreassa on vahvistettu yli 11 100 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyvä kuolemia on todettu päälle 260. Keskiviikkoaamun tietojen perusteella se tarkoittaa viittä kuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava luku on päälle 50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.