THL: Suomessa yksi uusi koronaan liittyvä kuolema – tehohoidossa 25 potilasta

Uusia vahvistettuja tartuntoja on THL:n mukaan 19. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi tiistaina yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Yhteensä Suomessa on koronavirukseen liittyen kuollut 301 ihmistä. THL:n kuolinluvuissa mukana olevien tarkkoja kuolinsyitä ei ole vielä varmistettu, vaikka kaikilla oli todettu koronavirustartunta.

Tiistaina kerrottu kuolema on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueelta. Hyksin alueella on nyt kuollut 247 ihmistä koronavirukseen liittyen.

THL:n mukaan Suomessa on nyt koronaviruksen vuoksi tehohoidossa 25 potilasta. Lukema on laskenut maanantaista yhdeksällä ihmisellä. Koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoa tarvitsee nyt yhteensä 112 potilasta. Maanantaina sairaalahoidossa oli 117 potilasta.

Tiistaina Suomessa oli vahvistettu yhteensä 6 399 koronavirustartuntaa, joista uusia oli 19. Uusista tartunnoista 16 on pääkaupunkiseudun kolmen suuren kaupungin Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilta. Helsingissä koronavirustartuntoja on nyt todettu 2 387, Vantaalla 767 ja Espoossa 719.

Sipoossa ja Mäntsälässä oppilaita kotikaranteeniin

Itä-Uudellamaalla Sipoossa kahdessa koulussa ilmoitettiin maanantaina tartunnoista. Gumbostrands skolassa todettiin yhdellä henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta. Altistuksen vuoksi 13 koulun oppilasta on asetettu kotikaranteeniin. Sipoon kunnan tiedotteen mukaan altistuneet oppilaat ovat samasta opetusryhmästä.

Sipoonjoen koulussa todetun tartunnan vuoksi vajaat 20 altistunutta oppilasta ja muutama opettaja on asetettu karanteeniin. Altistuneet oppilaat kummassakin koulussa saavat etäopetusta.

Viikonloppuna Sipoossa Söderkulla skolanin 4.–6. luokan oppilaita kehotettiin siirtymään etäopetukseen, kun merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynninohjaajista oli karanteenissa. Koulun oppilaat eivät ole altistuneet.

Myös Keski-Uudenmaan Mäntsälässä Kirkonkylän koulun opetustoimen henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Sairastunut on Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tiedotteen mukaan hyväkuntoinen ja kotihoidossa. Koulussa altistuneet 11 oppilasta on asetettu kotikaranteeniin.

Turun kaupunki kertoi kotihoidon asiakkaan koronavirustartunnasta tiistaina. Asiakkaan kanssa lähikontaktissa olleet on kartoitettu.

Sunnuntaina ja maanantaina on kerrottu oppilaiden ja henkilökunnan kotikaranteeneista myös Porvoossa, Helsingissä ja päiväkodissa Vantaalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.