WHO ryhtyy tutkimaan Kawasakin taudin ja koronan mahdollista yhteyttä

WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kehotti kaikkia tutkijoita yhdistämään voimansa, jotta taudista saadaan lisää tietoa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO ryhtyy tutkimaan mahdollista yhteyttä covid 19 -taudin ja lapsilla tavatun imusolmukeoireyhtymän Kawasakin taudin välillä.

– Alustavien raporttien perusteella voi olla mahdollisuus, että syndrooma olisi kytköksissä covid 19 -tautiin, sanoi WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kawasakin tauti on erityisesti pienillä lapsilla esiintyvä verisuonitulehdustauti. Suomessa ilmenee vuosittain noin 40–50 tautitapausta.

Britanniassa ja New Yorkissa lapsilla on havaittu useita tulehdustautitapauksia, joiden epäillään olevan yhteydessä covid-19-tautiin.

Kuten Kawasakin taudille, Britannian tulehdustautitapauksille on ollut tyypillistä pitkään jatkuva korkea kuume. Usein siihen ei ole liittynyt hengitystieoireita, kuten nuhaa tai yskää.

Brasilian terveysministeri erosi, syynä linjaerot koronaa vähättelevän presidentin kanssa

Brasiliassa terveysministeri Nelson Teich erosi tehtävästään perjantaina ehdittyään toimittua virassa vasta alle kuukauden.

Eron syynä olivat Teichin erimielisyydet koronakriisin hoidosta oikeistolaisen presidentti Jair Bolsonaron kanssa. Bolsonaro on vähätellyt virusta "pikkuflunssaksi" ja halunnut päästä eroon koronarajoituksista niiden talousvaikutusten vuoksi.

Myös Teichin edeltäjä Luiz Henrique Mandetta erosi tehtävästä, koska hänellä oli näkemyseroja Bolsonaron kanssa.

Lähes 210 miljoonan asukkaan Brasiliasta on tullut Latinalaisen Amerikan pahiten koronaviruksesta kärsinyt maa. Maassa on todettu yli 200 000 koronavirustartuntaa.

Asiantuntijoiden mukaan todelliset tartuntamäärät ovat todennäköisesti selvästi suuremmat, sillä Brasiliassa testataan vain sairaalahoitoon tuodut potilaat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 2. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 3. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 4. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 5. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 6. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 7. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 8. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 9. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 10. MV-oikeudenkäynnissä syytetyn Johan Bäckmanin tuomio lieveni selvästi – Janitskinin tuomioon hovi ei ottanut kantaa
 11. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 12. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 13. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana
 14. Poliisi pysäytti katsastamattoman auton Asikkalassa, kuskin kunnossa sanomista
 15. Tilauskirjat: Korona iski ilmailualan pintakäsittelylaitoksiin erikoistuneen lahtelaisen Galvatekin liiketoimintaan kovaa – miljoonien tilaukset lykkääntyivät, mutta katse on jo käännetty valoisaan tulevaisuuteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.