Koronaviruskuolemien määrä kasvoi Suomessa neljällä – tehohoidossa olevien määrä lähes puolittunut kuukaudessa

Eniten tartuntoja on tähän mennessä rekisteröity Helsingissä, jossa niitä on 2 213. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on 5 984 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL maanantaina. Määrä on kasvanut sunnuntaista 22:lla.

Sunnuntaina uusia tartuntatapauksia ilmoitettiin 82, lauantaina 142, perjantaina 65 ja torstaina 100.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli maanantaihin mennessä kuollut 271 ihmistä. Kuolonuhrien määrä kasvoi vuorokaudessa neljällä.

Eniten tartuntoja on tähän mennessä rekisteröity Helsingissä, jossa niitä on 2 213. Seuraavina tulevat Vantaa (705 tartuntaa) ja Espoo (677).

Yli sata tartuntatapausta on rekisteröity Turussa (156), Tampereella (134), Järvenpäässä (102) ja Jyväskylässä (101). Oulussa tapauksia on rekisteröity 90.

Testattuja näytteitä on THL:n mukaan kirjattu yli 123 000.

Toipuneita ainakin 4 000

Maanantaiaamuna sairaaloiden osastohoidossa oli yhteensä 117 koronaviruspotilasta ja tehohoidossa 44. Sairaalahoidossa on Suomessa koronaviruksen vuoksi yhteensä 161 potilasta.

Tehohoidossa olevien potilaiden lukumäärä on lähes puolittunut viimeisen kuukauden aikana, sillä huhtikuun alussa tehohoidossa oli vielä 80 potilasta.

THL:n maanantaisten tietojen mukaan koronavirustapausten kokonaisilmaantuvuus on Suomessa 108 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Tuoreimman liukuvan seitsemän päivän seurantajakson eli toukokuun 2. ja 8. päivän välillä todettiin 659 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 12 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä seurantajaksolla vastaavat luvut olivat lähes samat.

Perjantaina päivitetyn alustavan arvion mukaan taudista on jo toipunut ainakin 4 000 ihmistä. Arvio pohjautuu niihin tiedossa oleviin tapauksiin, joiden toteamisesta on kulunut vähintään kaksi viikkoa ja joiden taudinkulusta ei ole muuta seurantatietoa.

---

Korjattu aiempaa juttua klo 20.07. Korjattu sairaalahoidossa olevien lukuja: tehohoidossa on 44 potilasta ja osastohoidossa 117 potilasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 7. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 10. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 11. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 12. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 13. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 14. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 15. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.