Kaksi uutta koronaviruksen kuolonuhria – tautiin kuolleita Suomessa nyt yhteensä 267, tartuntoja lähes 6 000

Uusia koronavirustartuntoja on eilisen jälkeen varmistunut 33. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yhteensä 267 ihmistä, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sunnuntaina. Määrä oli kasvanut lauantaista kahdella.

Lauantaina THL kertoi viidestä uudesta kuolonuhrista, ja perjantaina ilmoitettujen kuolleiden määrä oli niin ikään viisi.

Tartuntoja on Suomessa todettu nyt yhteensä 5 962. Uusia varmistettuja tartuntoja kerrottiin sunnuntaina olleen 82.

THL päivitti tartuntalukuja sunnuntaina kahteen otteeseen. Ensin uusia tartuntoja kerrottiin olleen 33, mutta myöhemmin tilannekatsauksessaan THL kertoi luvun olevan suurempi.

Lauantaina ilmoitettiin 142 uudesta tartunnasta, perjantaina 65:stä ja torstaina sadasta.

Testattuja näytteitä on THL:n mukaan kirjattu yli 121 000.

Suurin osa sekä tartunnoista että kuolemista on raportoitu Uudeltamaalta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä sekä Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueelta.

Tuhansia jo toipunut taudista

Sunnuntaiaamuna sairaaloiden osastohoidossa oli yhteensä 117 koronaviruspotilasta ja tehohoidossa 45. Sairaalahoidossa on Suomessa koronaviruksen vuoksi siis yhteensä 162 potilasta.

THL:n mukaan sairaala- ja tehohoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on valtaosassa yliopistosairaaloiden erityisvastuualueista tasaantumassa tai lievässä laskussa.

THL:n sunnuntaisten tietojen mukaan koronavirustapausten kokonaisilmaantuvuus on 108 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Uusimman liukuvan seitsemän päivän seurantajakson eli toukokuun 1. päivän ja 7. päivän välillä todettiin yhteensä 628 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli 11 tapausta 100 000:ta asukasta kohti, kun edeltävällä seitsenpäiväisellä seurantajaksolla uusia tapauksia oli 706 ja ilmaantuvuusluku oli 13.

Perjantaina päivitetyn alustavan arvion mukaan taudista on jo toipunut ainakin 4 000 ihmistä. Arvio pohjautuu niihin tiedossa oleviin tapauksiin, joiden toteamisesta on kulunut vähintään kaksi viikkoa ja joiden taudinkulusta ei ole muuta seurantatietoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 3. Suomessa on todettu 41 uutta koronatartuntaa
 4. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 7. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 8. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 9. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 10. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 11. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 12. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 13. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 14. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 15. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.