THL: Koronaan kuollut Suomessa nyt 252 ihmistä, nousua eilisestä kuudella

Eniten tartuntoja on Helsingissä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on kuollut 252 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Uusia kuolemantapauksia on tullut tiistaista kuusi.

Miljoonaa asukasta kohti Suomessa on kuollut Worldometers-sivuston mukaan 45 ihmistä.

Kuolleista Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) erityisvastuualueella on kuollut 207 ihmistä ja Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella 22 ihmistä. Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ja Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueilla on kuollut kummassakin kymmenen ihmistä. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueella on kuollut kolme ihmistä.

Koronaviruksen vuoksi Suomessa on sairaalahoidossa 188 ihmistä. Heistä 44 tarvitsee tehohoitoa. Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on laskussa, sillä tiistaina hoitoa tarvitsi 195 ihmistä, joista 48 oli tehohoidossa.

Hyksin erityisvastuualueella tehohoidossa on 32 ihmistä, Oysin alueella viisi, Tyksin ja Ahvenanmaan alueella yhteensä neljä, Kysin alueella kaksi ja Taysin alueella yksi.

Uusia tartuntatapauksia 161

THL kertoi aiemmin keskiviikkona, että Suomessa on nyt 5 573 varmistettua koronavirustartuntaa. Määrä oli kasvanut tiistaista 161 uudella tartuntatapauksella.

Eniten tartuntoja on todettu Helsingissä, jossa niitä on 2 060. Uusia tartuntoja Helsingissä on 42. Toiseksi eniten tartuntoja on Espoossa, jossa uusia varmistettuja tartuntoja oli 51, ja yhteensä Espoossa on 640 tartuntaa. Kolmanneksi eniten tartuntoja on varmistettu Vantaalla, jossa Espoon tavoin ylittyi keskiviikkona 600 tartunnan määrä. Vantaalla tartuntoja on nyt 614.

Yli sadan tartunnan kaupunkeja ovat myös Turku ja Tampere. Turussa tartuntoja on nyt 148 ja Tampereella 130. Turussa uusia tartuntoja verrattuna tiistaihin oli kaksi, mutta Tampereella ei rekisteröity lainkaan uusia tartuntoja.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus on 101 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.