Korona kuritti Sampoa – konsernin sijoitusomaisuuden arvo putosi yli miljardi euroa

Sampo-konsernin alkuvuoden tulos putosi noin kolmannekseen vuodentakaisesta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Sampo -konsernin tulos ennen veroja tammi–maaliskuulta oli 162 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 475 miljoonaa euroa.

Sammon konsernijohtaja Torbjörn Magnusson sanoo tiedotteessa, että konsernin sijoitusomaisuuden markkina-arvo putosi yli miljardi euroa ja näkyvyys eteenpäin on tavanomaista rajoitetumpi koronapandemian takia.

Sammon osakekohtainen tulos oli 0,26 euroa.

Sammon hallitus päätti aiemman tänään perua ehdotuksensa 2,20 euron suuruisesta osingosta ja ehdottaa osinkoa maksettavaksi 1,50 euroa osakkeelta.

Päätökseen vaikuttivat finanssimarkkinoilla vallitseva suuri epävarmuus ja Sammon tytär- ja osakkuusyhtiöiltään saamien osinkojen pieneneminen.

Magnussonin mukaan kriisi on osoittanut, että konsernin liiketoimintamalli toimii.

– Yli 60 prosenttia liiketoiminnastamme tulee vahinkovakuutustoiminnasta. Vahinkovakuutustoiminnoistamme suurempi eli If ylsi kaikkien aikojen parhaaseen ensimmäisen vuosineljänneksen yhdistettyyn kulusuhteeseensa. Pohjoismaiden leuto talvi sekä ajokilometrien väheneminen pienensivät vahinkokuluja, Magnusson sanoo.

Sampo-konsernin toiminnallinen tulos koostuu sijoitustoiminnan tuloksesta ja vakuutusteknisestä tuloksesta. Tulevaisuuden näkymissään Sampo ei ota kantaa sijoitustoiminnan tuloksen kehittymiseen, sillä konsernin mukaan se ei pysty luotettavasti ennustamaan sijoitustoimintansa tuloksen kehitystä.

– Tämän vuoksi hallitus on päättänyt ohjeistaa Tulevaisuuden näkymät -osiossa pelkästään vakuutusteknisen tuloksen kehitystä konsernin koko toiminnallisen tuloksen sijasta. Kuluvan vuoden vakuutusteknisestä tuloksesta odotetaan hyvää.

-----

Korjattu keskiviikkona 10.54: Torbjörn Magnusson on Sammon konsernijohtaja, ei Nordean.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.