Viruskriisissä ryvettynyt Carnival-yhtiö aikoo aloittaa risteilyt Yhdysvalloista elokuun alussa

Carnival-yhtiön Ruby Princess -alus lähti huhtikuun lopulla Australian Port Kemblasta kohti kansainvälisiä merialueita. Maaliskuussa alukselta päästettiin Sydneyn keskustaan 2700 matkustajaa, joista sadoilla todettiin sittemmin koronavirustartunta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maailman suurimpiin risteily-yhtiöihin kuuluva Carnival Cruise Line aikoo aloittaa osan risteilyistään uudelleen elokuun alussa. Yhtiö kertoi maanantaina, että kahdeksan sen risteilyalusta on lähdössä elokuussa matkaan satamista Yhdysvaltojen Floridassa ja Texasissa.

– Teemme punnitun ratkaisun ja palautamme palveluita osaa kotisatamia. Suurin osa asiakkaistamme pystyy saapumaan näihin satamiin autolla, yhtiön lausunnossa todettiin.

Carnival kertoo aikovansa seurata tilanteen kehittymistä ja noudattavansa kaikkia viranomaissuosituksia.

Muut risteilyt on peruttu Yhdysvalloissa ja Australiassa elokuun loppuun asti.

Maaliskuussa Yhdysvaltain tautikeskus CDC määräsi risteilyalukset pysymään satamissa ainakin heinäkuun loppupuolelle. Guardian -lehden mukaan CDC sanoo, ettei se toistaiseksi ole keskustellut yhdenkään risteilyoperaattorin kanssa matkojen aloittamisesta uudestaan.

Kymmeniä kuollut laivoilla saatuihin tartuntoihin

Carnivalin maine on ryvettynyt pahasti koronaviruskriisissä, sillä useilta sen laivoilta on löytynyt tartuntapesäkkeitä. Guardianin mukaan kymmeniä ihmisiä on kuollut ja ainakin 1 500 ihmistä on saanut tartunnan viruksen levittyä Carnivalin eri tytäryhtiöiden Diamond Princess -, Zaandam- ja Ruby Princess -aluksilla. Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan virus on päässyt leviämään ainakin yhdeksällä yhtiön aluksella.

Tapahtumista laivoilla on aloitettu useita tutkintoja.

Esimerkiksi Australiassa on käynnistetty rikostutkinta risteilyalus Ruby Princessistä, joka toi satoja koronavirustartuntoja Sydneyyn maaliskuun puolivälissä.

Sydneyn sydämeen Circular Quayhin purkautui laivalta lähes 2 700 matkustajaa, joista yli 660:lla on sittemmin todettu koronavirustartunta. Heistä 21 on kuollut, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC .

Viime viikolla Yhdysvalloissa kongressin alainen liikenteestä vastaava komitea päätti aloittaa oman tutkintansa Carnivalin emoyhtiön toimista koronaviruskriisissä, kertoo muun muassa Miami Herald .

Lehden mukaan Yhdysvaltain aluevesillä tai niiden lähistöllä on yhtiön aluksilla edelleen noin 100 000 miehistöön kuuluvaa ihmistä ja myös jonkin verran matkustajia. Heraldin mukaan yhtiön edustajat olivat sanoneet, että miehistön jäsenten kuljettaminen kotimaihinsa olisi "liian kallista". Yhtiön mukaan miehistöistä yritetään kuitenkin kotiuttaa ne, jotka sitä toivovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.