Kanada uskoo kuuden ihmisen kuolleen Joonianmeren helikopteriturmassa

Kanadalaiskopteri osallistui Naton harjoitukseen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kanada uskoo kaikkien kuuden kyydissä olleen ihmisen kuolleen sotilashelikopterin pudottua Joonianmerellä aiemmin tällä viikolla. Kanadalainen kopteri osallistui Välimerellä sotilasliitto Naton harjoitukseen, kun se katosi keskiviikkoiltana Joonianmerellä Kreikan ja Italian välisellä kansainvälisellä vesialueella.

Torstaina maa vahvisti yhden Kanadan laivastoon kuuluneen ihmisen löytyneen kuolleena, mutta viisi ihmistä oli vielä kateissa. Perjantaina puolustusministeriö kertoi lausunnossaan etsintöjen olleen niin järjestelmällisiä, että mahdolliset eloonjääneet olisi varmasti löydetty.

Etsintöihin osallistui aluksia esimerkiksi Kreikasta, Italiasta, Turkista ja Yhdysvalloista.

– Olemme varmoja siitä, että jos eloonjääneitä olisi, heidät olisi löydetty viimeisen 48 tunnin aikana, kontra-amiraali Craig Baines sanoi lausunnossa.

Cyclone Sikorsky CH-148 -helikopteri oli palaamassa Fredericton-fregatille, kun yhteys siihen katkesi. Onnettomuuden syystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Kopterin jäänteitä on löydetty hyvin laajalta alueelta. Esimerkiksi ohjaamon äänitallennin ja lentotietojen tallennin on saatu pelastettua, ja ne on määrä tutkia Kanadassa.

Kopterin on kerrottu pudonneen Kreikan rannikon läheisyyteen. Etsintöjä jatketaan edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 2. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 3. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 4. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 5. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 6. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 7. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 8. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 9. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 10. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 11. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 12. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 13. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 14. Kolmasosa Bukarestin-lennon matkustajista kieltäytyi vapaaehtoisesta koronatestistä Helsinki-Vantaalla – testin muuttamista pakolliseksi pohditaan
 15. Rajoitusten höllentäminen ei tuonut ryntäystä takaisin Veikkauksen pelikoneiden äärelle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.