Apple piti tuloksensa lähes ennallaan, mutta ei tarjonnut arviota kuluvan neljänneksen näkymistä

Apple ei tarjonnut tulosjulkistuksessaan ohjeistusta kuluvan vuosineljänneksen näkymistä, kuten sillä yleensä on tapana. AFP / LEHTIKUVA

STT

Teknologiayhtiö Apple onnistui koronaviruspandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta pitämään tammi–maaliskuun tuloksensa lähes viime vuotta vastaavalla tasolla.

Liikevaihto kasvoi noin prosentin 58,3 miljardiin dollariin eli noin 53,6 miljardiin euroon. Tulos puolestaan laski 11,7 miljardista dollarista 11,2 miljardiin.

Helmikuussa Apple antoi tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liikevaihto oli jäämässä tammi–maaliskuussa odotettua pienemmäksi. Yhtiö sanoi tuolloin, ettei se ole pystynyt valmistamaan ja myymään puhelimia Kiinassa odotusten mukaisesti, kun sen tehtaita ja kauppoja on ollut suljettuna koronaviruksen vuoksi.

Apple kertoi tehneensä tammi–maaliskuussa kaikkien aikojen ennätyksen palvelujen myynnissä. Yksi keskeisistä tulonlähteistä eli iPhone-puhelinten myynti kuitenkin putosi seitsemän prosenttia vuoden takaisista luvuista ollen nyt 29 miljardia dollaria.

Apple ei tarjonnut tulosjulkistuksessaan ohjeistusta kuluvan vuosineljänneksen näkymistä, kuten sillä yleensä on tapana.

Torstain tulosjulkistuksen jälkeen Applen osake lähti jälkimarkkinoilla parin prosentin laskuun.

Yhtiö aikoo käyttää 50 miljardia dollaria omien osakkeidensa takaisinostoon. Lisäksi se kertoi aikovansa korottaa maksamaansa osinkoa kuudella prosentilla 0,83 dollariin osakkeelta.

Kiinaan ei luvassa muutoksia

Applen toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan sen toimitusketjut ovat jo alkaneet toipua hyvin koronaviruskriisin aiheuttamista sulkemisista. Cookin mukaan yhtiö ei suunnittele vähentävänsä yhteistyötä kiinalaisten toimittajiensa kanssa. Pientä rukkaamista voi tosin olla luvassa.

– Jos tarkastellaan toimitusketjuille tällä neljänneksellä aiheutunutta shokkia, voisi sanoa, että nopea palautuminen osoittaa sen olevan kestävällä tolalla, Cook muotoili.

Applen mukaan myös myynti Kiinassa on palautunut jonkin verran sen jälkeen kun maa on purkanut liikkumisrajoituksia ja sallinut kauppojen avautua uudelleen. Yhtiö odottaa samankaltaista kehitystä myös muualla maailmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 7. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.