Koronavirukseen kuolleiden määrästä voi puuttua kymmeniä – THL:n tiedossa nyt 94 kuollutta, tehohoidossa 68 ihmistä

Varmistettujen tartuntojen määrä kasvoi 120:llä. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

THL:n koronakuolemien määrästä voi uupua jopa 50–60 Husin alueen hoivakodeissa tapahtunutta koronakuolemaa, arvioi Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi STT:lle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi sunnuntaina, että Suomessa ainakin 94 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Määrä on noussut lauantaista neljällä ihmisellä. THL:n mukaan kuolemantapausten luku ei kata tällä hetkellä kaikkia sairaaloiden ulkopuolisia kuolemantapauksia.

Tiedossa olevista 94 kuolemantapauksesta 64 on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella on kuollut 20 ja Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueella kuusi potilasta. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) ja Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) erityisvastuualueilla on kuollut molemmissa kaksi potilasta.

Koronan vuoksi sairaalahoidossa 192 potilasta

THL:n mukaan Suomessa on tällä hetkellä koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa yhteensä 192 potilasta, joista tehohoidossa on 68. Tehohoitopotilaista 46 on Hyksin alueella, seitsemän on Tyksin ja Kysin alueilla, kuusi Oysin alueella ja kaksi Taysin alueella. Taysin alueella sairaalahoidossa on yhteensä seitsemän koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi.

Aiemmin sunnuntaina THL kertoi, että Suomessa on varmistettuja koronavirustartuntoja 3 783, joista uusia tartuntoja oli 102. Yhteensä Suomessa on testattu noin 57 300 näytettä.

Tartunnan saaneista naisia on yli puolet, 52,1 prosenttia. Eniten tartuntoja on 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa on 773 tartunnan saanutta. Toiseksi eniten tartuntoja on 40–49-vuotiaissa, 647.

Kunnittain eniten todettuja tartuntoja on Helsingissä, jossa varmistettuja tartunnan saaneita on 1 399. Muista pääkaupunkiseudun isoista kaupungeista Espoossa tartuntoja on 375 ja Vantaalla 280. Yli sadan tartunnan kaupunkeja Suomessa ovat myös maakuntakeskukset Tampere, 102, ja Turku, 101.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 2. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 3. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 4. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 5. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 6. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 7. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 8. Yön uutiskooste: Suolistosyövät yleistyvät - moni pitää oireita vain "herkkävatsaisuutena"
 9. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 10. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 11. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 12. Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä
 13. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 14. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 15. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.