THL:n tiedossa olevia koronakuolemia Suomessa 90 – tehohoidossa on 70 potilasta

Uusia varmistettuja tartuntoja on perjantaina kerrottuihin tietoihin lisäystä 192 tartuntaa. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedossa olevia koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Suomessa nyt 90. Lukema on noussut eilisestä perjantaista kahdeksalla ihmisellä. THL muistuttaa verkkosivuillaan , ettei luku kata tällä hetkellä kaikkia sairaaloiden ulkopuolisia kuolemantapauksia.

THL:n tiedossa olevista kuolemista 61 on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella on 20 kuolemantapausta ja Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueella viisi. Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut kaksi ihmistä.

Kolme vähemmän tehohoidossa kuin eilen

Tehohoidossa on THL:n tietojen mukaan 70 potilasta. Se on kolme vähemmän kuin perjantaina. Tehohoitopotilaista 47 on Hyksin alueella. Tyksin, Kysin ja Oysin alueilla on jokaisessa seitsemän tehohoitopotilasta. Taysin alueella tehohoidossa on kaksi potilasta. Taysin alueella koronavirustartunnan vuoksi on sairaalahoidossa yhteensä vain seitsemän potilasta.

Suomessa on nyt varmistettu 3 681 koronavirustartuntaa. Yhteensä Suomessa on testattu noin 55 600 potilasta.

Helsingissä eniten tartuntoja

Kunnittain eniten tartuntatapauksia on Helsingissä, missä varmistettuja tapauksia on 1 346. Sen jälkeen tulevat kaksi muuta pääkaupunkiseudun suurkaupunkia, Espoo ja Vantaa. Espoossa varmistettuja tartuntatapauksia on 358 ja Vantaalla 274. Muista isoista kaupungeista Tampereella tartuntoja on 99, Turussa 98, Jyväskylässä 87 ja Oulussa 80.

Varmistetuista tartunnoista 52 prosenttia on naisilla ja 48 prosenttia miehillä. Ikäryhmittäin tartuntoja on eniten 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa on 756 varmistettua tapausta.

Kuolleiden luvuissa on viivettä erityisesti hoivakotien kohdalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 2. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 3. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 4. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 5. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 6. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 7. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 8. Yön uutiskooste: Suolistosyövät yleistyvät - moni pitää oireita vain "herkkävatsaisuutena"
 9. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 10. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 11. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 12. Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä
 13. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 14. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 15. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.