THL: Suomessa on kuollut nyt 48 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

Eniten koronavirus tartuntoja on yhä Helsingissä, jossa niitä on varmistettu 955. Espoossa tapauksia on 275 ja Vantaalla 195. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on kuollut nyt 48 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 6:lla. Sitä ennen luku oli noussut 2:lla keskiviikosta.

Sairaalahoidossa on koko maassa 236 ihmistä, joista tehohoidossa 81. Sairaalahoidossa olevien määrä on hieman vähentynyt eilisen tiedoista, joiden mukaan sairaalassa oli 244 potilasta, joista 82 tehohoidossa.

Neljä uusista kuolleista on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueelta, yksi Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueelta ja yksi Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueelta.

35 kuolleen ikä on tiedossa. Kuolleiden mediaani-ikä on 81 vuotta. 40–59-vuotiaita kuolleita on 2, 60–79-vuotiaita on 11 ja yli 80-vuotiaita 22. Kuolleista 69 prosenttia on miehiä ja 31 prosenttia naisia.

Suomessa on nyt varmistettuja tartuntoja 2 769

THL kertoi aiemmin tänään uusista varmistetuista koronavirustartunnoista. Suomessa on nyt varmistettuja tartuntoja 2 769, joista uusia tartuntoja on 164.

Eilen uusia tartuntoja ilmoitettiin 118, keskiviikkona 179 ja tiistaina 132. Uusien tartuntojen määrä on siis pysytellyt jotakuinkin samalla tasolla.

Eniten tartuntatapauksia on yhä Helsingissä, jossa niitä on 955. Espoossa tapauksia on 275 ja Vantaalla 195.

Eniten tartuntoja on ikäryhmässä 50–59 vuotta, 589 tapausta. 40–49-vuotiaissa on 511 tapausta. 400–500 tartuntatapauksen luokassa ovat sekä 20–30-vuotiaat että 30–39-vuotiaat. Muissa ikäryhmissä tartuntoja on todettu huomattavasti vähemmän. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että todetut tartunnat ovat vain pieni osa kaikista tartunnoista, koska vain osa testataan.

Miehiä ja naisia on tartunnan saaneista liki sama määrä: naisia 50,8 prosenttia ja miehiä 49,2 prosenttia.

Uudellamaalla on selkeästi eniten tartuntoja sekä määrällisesti että suhteessa asukaslukuun. Uudellamaalla on 103 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Seuraavaksi eniten tapauksia suhteessa väkilukuun on Lappiin kuuluvan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella, 56 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koronavirustartuntoihin liittyviä lukuja voi tarkastella THL:n karttasovelluksesta .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.