VR:n junat kulkevat pääsiäisenä yövuoroja lukuun ottamatta, Finnair lentää kotimaassa neljään kohteeseen

Lentojen ohella myös VR:n junat ovat täyttyneet pääsiäisen tienoilla lomailijoista. Nyt tilanne on toinen. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Pääsiäinen on perinteisesti ollut Suomessa juhlapyhä, jolloin monet pyrkivät lähtemään pitkille vapaille kohti pohjoista. Koronavirusepidemian vuoksi suomalaisia on kehotettu pysymään kotona ja lisäksi Uudenmaan maakunta on eristetty muusta Suomesta.

Lentoyhtiö Finnair tiedotti 16. maaliskuuta, että se lentää kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun ja Rovaniemelle. Lisäksi pääsiäisen ympärille oli tuolloin suunnitteilla lentoja myös kolmeen Pohjois-Suomen kohteeseen, Ivaloon, Kittilään ja Kuusamoon.

– Finnair ei ole lentämässä näitä lentoja pohjoisen kolmeen kohteeseen. Tällä hetkellä lennämme pohjoisessa vain Ouluun ja Rovaniemelle, Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira kertoo.

Lisäksi Finnair lentää kotimaassa yhä Maarianhaminaan ja Kuopioon. Väätäinen-Pereira muistuttaa, että ne, joilla on varauksia näille lennoille, voivat siirtää varauksia marraskuun loppuun asti tai saada hinnanpalautuksen lennosta.

Junat kulkevat pääsiäisenä yöjunia lukuun ottamatta

Lentojen ohella myös VR : n junat ovat täyttyneet pääsiäisen tienoilla lomailijoista. Nyt tilanne on toinen.

– Pääsiäiseltä ei ole peruttu junavuoroja, vaan junat kulkevat normaalisti yöjunia lukuun ottamatta, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Stolpin mukaan VR supistaa junaliikennettä suunnitellusti pääsiäisen jälkeen ja ajantasaista tietoa vuorojen muutoksista sekä perumisista löytyy VR:n verkkosivuilta . Koronavirusepidemian aikana matkamäärät ovat kaukoliikenteessä pudonneet 90 prosenttia kaikilla reiteillä. Lisäksi pääsiäisen ajan matkoja on peruttu.

Operaatio Pajunkissa peruttu

Autoliitto ei tänä vuonna järjestä pääsiäisen perinteistä Operaatio Pajunkissaa. Operaatiossa vapaaehtoiset tiepalveluhenkilöt ovat olleet tehostetussa valmiudessa pääsiäispyhien ajan, koska pääsiäisen aikana tieliikennettä on ollut yleensä runsaasti.

Tänä vuonna Autoliitto ennakoi, että tulevana pääsiäisenä on koronavirusrajoitusten vuoksi hyvin vähän liikennettä ja siten myös apua tarvitsevia vähän.

Operaatio Pajunkissa on järjestetty jo 50 kertaa, ja nyt on ensimmäinen kerta, kun se jää välistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.