Posti odottaa verkkokaupan kasvavan – pakettien kotiintoimitus moninkertaistunut koronakriisin aikana

Posti on jo aiemmin pidentänyt pakettien säilytysaikaa postikonttoreissa ja automaateissa viikosta kolmeen viikkoon. HANNA MATIKAINEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Valtionyhtiö Posti kertoo, että kotiin toimitettavien pakettien määrä on kasvanut moninkertaiseksi koronavirusepidemian aikana. Yhtiö odottaa, että verkkokauppa kasvaa normaalia nopeammin seuraavien kuukausien aikana.

Postin kotimaan pakettiliiketoiminnasta vastaava johtaja Arttu Hollmérus sanoo tiedotteessa, että kotipakettien tilaukset ovat viime viikkojen aikana olleet jopa nelinkertaisia normaaliin verrattuna.

– Ihmiset ovat koronan takia kotona, ja tarve tavaroiden tilaamiselle on luonnollisesti kasvanut, Hollmérus kertoo.

Yhtiön mukaan kasvanut kysyntä ei ole näkynyt toiminta-ajoissa. Pienessä osassa pakettien jakelua voi esiintyä viiveitä.

Posti on koronaepidemian vuoksi muuttanut toimintaansa niin, että lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen, vaan jakaja jättää lähetyksen oven taakse soitettuaan ovikelloa. Vastaanottajalta ei myöskään vaadita allekirjoitusta.

Asiakas voi tilausta tehdessään valita haluamansa ajankohdan kotiintoimitukselle. Vaihtoehtoisesti hän voi hyväksyä paketin jättämisen ovelle, vaikka ketään ei olisi kotona.

Posti on myös aiemmin pidentänyt pakettien säilytysaikaa postikonttoreissa ja automaateissa viikosta kolmeen viikkoon. Yhtiön mukaan pääosa lähetyksistä noudetaan yhä ensimmäisten päivien aikana, mutta tarkoituksena on varmistaa mahdollisuus noutaa paketit poikkeustilanteesta huolimatta. Pidennetty säilytysaika jatkuu valmiuslain voimassaolon ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.