Koronaviruksen riivaama risteilyalus rantautui Floridaan

Zaandam pääsi rantaan Port Evergladesin satamassa Fort Lauderdalessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronaviruksen piinaama Zaandam-risteilyalus on päässyt maihin Floridassa. Alus rantautui Fort Lauderdalen kaupungin satamaan torstaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Zaandam oli vaikeassa tilanteessa, sillä useat satamat kieltäytyivät päästämästä alusta maihin. Lopulta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat evakuoi matkustajat alukselta.

Holland America Line -yhtiön aluksella on kuollut jo neljä ihmistä. 45 ihmisellä on sanottu olevan lieviä koronavirusoireita ja hieman alle kymmenen kerrotaan olevan tehohoidon tarpeessa.

Yhteensä laivalla on lähes 2 500 ihmistä. Oireettomat matkustajat on tarkoitus lennättää kotiin. Lievästi sairaat kuljetetaan eristykseen ja vakavammin sairaat hoidetaan paikallisessa sairaalassa.

Zandaam lähti Argentiinan Buenos Airesista maaliskuun 7. päivä. Risteilyn oli tarkoitus päättyä maaliskuun 21. päivä Chileen, mutta se joutui muuttamaan suuntaansa koronaviruksen leviämisen takia. Myöhemmin Zandaam joutui odottamaan Tyynenmeren rannalla sijaitsevan Panama Cityn rannikolla, kunnes se lopulta sai luvan kulkea Panaman kanavan läpi.

Useat risteilyalukset pulassa

Myöskin Coral Princess -risteilyalus on matkalla kohti Fort Lauderdalea. Aluksella on todettu 12 koronavirustartuntaa. Sen on määrä saapua floridalaissatamaan lauantaina paikallista aikaa. Laivalla on yhteensä 1 989 ihmistä.

Koronavirus on päässyt leviämään useilla risteilyaluksilla. Esimerkiksi Diamond Princess -risteilijä jäi helmikuun alussa jumiin japanilaiseen satamaan. Laivalla todettiin yli 700 koronavirustartuntaa ja useita kuoli.

Coral Princessia ja Diamond Princessia operoi Princess Cruises . Holland America Linen ja Princess Cruisesin omistaa risteilijäjätti Carnival .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.