Koronavirukseen on kuollut Suomessa 19 ihmistä – määrä kasvoi kahdella eilisestä

Tautitapauksia on selvästi eniten Uudellamaalla, missä niitä on havaittu 960. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA
STT

STT

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 19 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolleiden määrä on kasvanut kahdella eilisestä. Sairaalahoidossa on 160 potilasta, joista tehohoidossa 65.

Kuolleista 13 on Helsingin yliopistollisen sairaalan ja neljä Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueilla on kummassakin yksi kuollut.

Yli puolet sairaalahoitoa vaativista koronatartunnan saaneista on Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella. Alueella on sairaalahoidossa yhteensä 108 ihmistä, joista tehohoidossa on 43.

Varmistettuja tapauksia yli 1 500

Testattuja näytteitä on 25 400 ja laboratoriovarmistettuja tapauksia 1 518. Varmistettujen koronatartuntojen määrä nousi torstaina yhteensä 72:lla edellisenä päivänä ilmoitettuun tartuntamäärään verrattuna.

Tautitapauksia on selvästi eniten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, missä niitä on havaittu 960. Pirkanmaalla on havaittu 110 tartuntaa ja Varsinais-Suomessa 69 tartuntaa.

Uudellamaalla tautitapausten määrä nousi keskiviikosta 29:llä.

Vähiten tautitapauksia on Itä-Savossa, missä niitä on havaittu kolme. Myös Keski-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla tartuntojen määrä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Tautitapauksia on eniten 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, missä tartuntoja on havaittu 324. Sairastuneista hieman yli 51 prosenttia on miehiä ja vajaat 49 prosenttia naisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti skootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.