Hallitus jatkaa nykyisiä rajoituksia 13. toukokuuta asti

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan jopa työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan Suomen rajoilla tulevien viikkojen aikana. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Hallitus on päättänyt jatkaa nykyisiä, 13. huhtikuuta päättyviä rajoituksia 13. toukokuuta asti. Asiasta kerrottiin hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Hallitus antaa tiistaina eduskunnan edellyttämän asetuksen ravintoloiden sulkemisesta. Asetus koskee koko maata, ja se menee eduskunnan arvioitavaksi.

Hallitus on myös päättänyt aloittaa pikaisen valmistelun pohjoisen ja lännen rajaseudun liikennöinnin tiukennuksista. Tämä koskee myös henkilöliikennettä merillä.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan jopa työmatkaliikennettä joudutaan rajoittamaan Suomen rajoilla tulevien viikkojen aikana. Uudenmaan rajoitukset pyritään purkamaan aiotusti 19.4.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan lomautustoimien kohteena on yli 280 000 ihmistä. Luku ei sisällä alle 20 hengen yrityksiä. Kulmuni kertoo Business Finlandiin tulleen suoran tuen hakemuksia 12 000. Rahoitusta on haettu yli 500 miljoonan arvosta.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) puolestaan kertoi, että myös etäopetusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13. toukokuuta asti. Poikkeuksia ovat edelleen varhaiskasvatus ja koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus.

Anderssonin mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö valmistautuu siihen, ettei kouluihin päästä palaamaan kevätlukukaudella. Hän myös sanoi, ettei kenenkään valmistuminen kuitenkaan saa vaarantua poikkeustilanteen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 2. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 3. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 4. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 5. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junaliikenne poikki Lahdesta Riihimäelle
 6. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 7. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 8. Pääkirjoitus: Korona ja vasemmistoliitto haastavat hävittäjähankkeen
 9. Hanna Myyrän Esalainen: Virtuaalitoteutukset eivät korvaa elävää elämää
 10. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 11. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 12. FC Lahti palaa treeniviheriölle koko joukkueen voimin – harjoitusottelut käyntiin jo lauantaina Espoossa
 13. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 14. Historia: Opetustaulujen kuvat auttoivat oppimaan, kun oppikirjat sisälsivät vain tekstiä – Itä-Hämeen opisto esittelee Hartolan ja Sysmän koulujen opetuskuvia
 15. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.