Yön uutiskooste: Henkilöauto upposi jäihin Ilomantsissa ja kahden henkilön epäillään hukkuneen

STT

Kahden ihmisen epäillään hukkuneen Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa auton upottua jäihin, kertoo Itä-Suomen poliisi. Poliisi, pelastus ja ensihoito saivat lauantaina kello 20.13 ilmoituksen jäärailoon ajaneesta ja järveen uponneesta autosta Ilomantsin Koitereella.

Ilmoitustietojen mukaan autossa oli ollut viisi henkeä, joista kolme oli päässyt ulos autosta ja pelastautunut rantaan. Kahden henkilön pelätään hukkuneen.

Pirkkalassa palaa neljän asunnon rivitalo, asukkaat evakuoitu

Pirkkalassa Pirkanmaalla palaa neljän asunnon yksikerroksinen rivitalo, kertoo pelastuslaitos. Kaikki talon kymmenkunta asukasta on evakuoitu.

Tuli on levinnyt ullakolle koko rakennuksen mitalla. Sammutustyöt ovat käynnissä. Sammutustöissä on yhdeksän pelastusyksikköä ja neljä tukiyksikköä.

Hälytys palopaikalle tuli sunnuntain vastaisena yönä hieman ennen kello kahta.

Suomi on siirtynyt kesäaikaan, kelloja siirretään aina kesää kohti

Suomi on siirtynyt yöllä kesäaikaan, ja kelloja on siirretty tunti eteenpäin. Normaaliaikaan eli talviaikaan palataan taas lokakuun lopulla, jolloin kello kääntyy vastaavasti tunnin taaksepäin.

Kesä- ja talviaika ovat herättäneet keskustelua niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Euroopan komissio on ehdottanut, että kellonaikojen siirtelystä luovuttaisiin EU:ssa, ja tälle on laajaa kansalaistukea jäsenvaltioissa. Maat päättävät itse pysyvästä ajastaan, ja Suomi on ollut asian edistämisessä aktiivinen.

Asian käsittely jatkuu erilaisissa työryhmissä ja virkamiestasolla, eikä siihen näillä näkymin ole tulossa nopeaa ratkaisua.

Ammattilaiset sisustavat suomalaisia koteja yhä useammin

Yhä useampi suomalainen koti on sisustettu sisustussuunnittelijan avustuksella, alan etujärjestöstä kerrotaan. Moni kokee painetta kotinsa uudistamiseen, koska kauniit asunnot ovat esillä sosiaalisessa mediassa.

Suuri osa sisussuunnittelijoiden töistä koskee tilankäyttöön liittyviä muutoksia. Usein myös tavaroiden säilytysratkaisuissa kaivataan apua.

Kodin sisustussuunnittelutyön kokonaishintahaarukka voi vaihdella muutaman sadan euron konsultointikäynnistä tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin euroihin.

Etujärjestöstä arvellaan, että koronaepidemia ei toistaiseksi heikennä alaa, koska ihmiset viettävät nyt paljon aikaa kotona.

Yhdysvalloissa jo yli 2 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

Yhdysvalloissa koronavirukseen on kuollut jo yli 2 000 ihmistä, käy ilmi yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Kuolonuhrien määrä on tuplaantunut muutamassa päivässä. Kuolonurheista neljännes on New Yorkin kaupungista.

New Yorkin osavaltio on kärsinyt epidemiasta pahiten. Siellä on raportoitu yli 52 000 koronavirustartunnasta, kun koko maassa tartuntoja kerrotaan olevan 121 000.

Presidentti Donald Trump väläytti aiemmin viikonloppuna New Yorkin metropolialueen asettamista karanteeniin. Hän kuitenkin tviittasi muutamaa tuntia myöhemmin, että karanteeni ei ole tarpeellinen. New Yorkin osavaltion kuvernööri oli tyrmännyt karanteeni-idean jo tuoreeltaan. (Lähde: AFP)

Oikeus kielsi Brasiliassa hallitusta kampanjoimasta koronaeristystä vastaan

Brasiliassa oikeus on kieltänyt hallitusta jatkamasta kampanjointia, joissa arvostellaan koronaviruseristystä.

Presidentti Jair Bolsonaro jakoi torstaina Facebookissa videon, jossa ajoneuvoletkassa juhlittiin yritysten ja koulujen avautumista Santa Catarinan osavaltiossa maan eteläosassa. Presidentin poika, senaattori Flavio Bolsonaro puolestaan jakoi hallituksen kampanjavideon, jonka iskulauseena on "Brasilia ei voi pysähtyä".

Toiminnan seurauksena oikeuskanslerin toimisto haki oikeudesta lupaa lopettaa kampanja.

Kampanjavideossa kehotetaan brasilialaisia jatkamaan normaalia elämää. Oikeus kielsi myös Brasilian hallitukseen kytköksissä olevia jakamasta videota, jolla esitetyt tiedot eivät perustu tieteelliseen tietoon. (Lähde: AFP)

Pohjois-Korea jatkoi ohjuskokeiden tekemistä

Pohjois-Korea on jatkanut jälleen asetestien tekemistä. Etelä-Korean puolustusvoimat kertoi uutistoimisto Yonhapin mukaan havainneensa pohjoisnaapurin ampuneen itärannikoltaan kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta Japaninmereen.

Pohjois-Korea on tehnyt tässä kuussa jo neljä ohjuskoetta, viimeksi viikko sitten. (Lähde: AFP)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 3. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 4. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 5. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 6. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 7. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 8. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 9. SYL:n puheenjohtaja Risto Murron debattikirjoituksesta: Ilmastokriisiä ei saa unohtaa
 10. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: Kansanedustajat ovat käyttäneet satoja puheenvuoroja alkoholista ja näyttäneet baaritiskin paikan hallitukselle
 12. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 13. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 14. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 15. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 4. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 5. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 6. Fingerpori 30.5.2020
 7. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 8. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 13. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 14. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 15. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.