ABC- ja Neste-asemat pysyvät auki koronaepidemiassakin – WC:hen pääsee, kahvit ja ruuat mukaan

"Varmistamme sen, että pystymme tarjoamaan noutokahvin."

ABC-asemat jatkavat toimintaansa, mutta kahvia ja ruokaa ei voi nauttia ravintolassa. Satu Korhonen

Ari Helminen

Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta ei sulje ABC- ja Neste-liikenneasemia.

– ABC-asemat jatkavat toimintaansa. Pidämme viimeiseen saakka kiinni siitä, että pystymme tarjoamaan kriittisiä palveluja, kertoo ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

– On tärkeää, että tielläliikkujille on tarjolla ruokaa ja muita palveluita, kommentoi Keskon Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen.

Tuomaala kertoo, että ABC-asemilla on ammattiliikenteen taukotiloja ja yleisiä wc-tiloja. Ne ovat tärkeitä ylläpitää myös huoltovarmuuden kannalta.

Tuomaala kertoo, että ketju valmistautuu sopeuttamaan ravintoloiden toiminnan eduskuntakäsittelyssä olevaan hallituksen esitykseen ravintoloiden ja kahviloiden sulkemisesta. Samaa sanoo ketjujohtaja Paukkonen Keskolta.

– Lähtökohtaisesti emme ole laittamassa kiinni yhtään liikenneasemaa. Jokaisen aseman tilanteesta neuvotellaan asemien K-kauppiaiden kanssa, Paukkonen tarkentaa.

Esityksen mukaan ravintolat eivät saa olla auki asiakkaille siten, että asiakkaat jäävät ruokailemaan ravintolaan. Sen sijaan take away -tyyppinen toiminta sallitaan.

Ravintoloista voidaan siis noutaa ruokaa tai ruokaa voi myydä netin kautta.

– Take away myynti saa jatkua. ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon, Tuomaala kertoo.

Paukkonen sanoo, että Neste-asemilla on myös päivittäistavarakauppoja ja muita palveluita, jotka pyritään pitämään auki.

Tuomaalan mukaan ruokaravintolan yhteydessä on ruokamarket, ja asiakkaat voivat jatkossakin tulla ABC-asemalle sisään ja ostaa tiskiltä kahvit ja ruuat mukaan.

– Varmistamme sen, että noutokahvin pystymme tarjoamaan, Tuomala sanoo.

Hän ei sen sijaan osaa vielä sanoa, voivatko asemat ylläpitää jatkossa sämpylä- ja leivosvitriiniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.