Yhdysvalloissa osakekurssit ponnahtivat vaihteeksi selvään nousuun – puhemies Pelosin mukaan kongressi voi jo lähitunteina pääst

STT

STT

Wall Streetillä osakemarkkinat avautuivat tiistaina tuntuvaan nousuun, kun sijoittajat odottavat Yhdysvaltojen kongressin pääsevän vihdoin tänään sopuun massiivisesta elvytyspaketista.

Laaja-alainen S&P 500 -indeksi oli runsaan seitsemän prosentin nousussa noin tunti kaupankäynnin alkamisen jälkeen. Dow Jones -indeksi oli vahvistunut noin kahdeksan prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi kuusi prosenttia.

Demokraatit ja republikaanit eivät vielä eilen saavuttaneet sopua jättimäisestä, noin 2 000 miljardin dollarin elvytyspaketista, jolla pyritään lievittämään koronaviruksesta aiheutuvia vaurioita Yhdysvaltojen taloudelle.

Edustajainhuoneen puhemies, demokraattien Nancy Pelosi sanoo CNBC-kanavalle , että kongressi voi päästä yhteisymmärrykseen elvytyspaketista jo lähituntien aikana.

Presidentti Donald Trump on vaatinut, että kongressin täytyy tänään päästä sopuun asiasta.

– Mitä kauemmin siinä kestää, sitä vaikeampaa tulee olemaan käynnistää taloutemme uudelleen. Työntekijämme kärsivät! Trump tviittasi tänään.

Eilen S&P 500 -indeksi päätyi kolme prosenttia miinukselle, vaikka Yhdysvaltojen keskuspankki Fed kertoi eilen merkittävistä toimista maan talouden tukemiseksi. Fed ilmoitti eilen muun muassa rajattomasta velkakirjojen osto-ohjelmasta koronaviruspandemian aiheuttaman laman välttämiseksi.

Myös Euroopan pörsseissä vietetään tänään selkeää nousupäivää. Frankfurtin pörssin DAX-osakeindeksi oli iltapäivällä lähes seitsemän prosentin nousukiidossa, Lontoossa ja Pariisissa ollaan suunnilleen 4–5 prosentin vauhdissa.

Helsingin pörssin yleisindeksi oli iltapäivään mennessä vahvistunut noin 4,5 prosenttia. Nousukärjessä oli finanssikonserni Sampo , jonka osakekurssi on harpannut yli 13 prosenttia.

Italian vähenevät uhriluvut toivon kipinä markkinoille

– Euroopan pörssit palautuvat korkeammalle tiistaina, kun tunnelma markkinoilla paranee, City Indexin analyytikko Fiona Cincotta sanoi AFP:lle.

Cincottan mukaan vähenevät kuolinluvut ovat luoneet toivoa siitä, että epidemian huippu on ohitettu Italiassa, joka on euroalueen kolmanneksi suurin talous.

– Tiedot tarjoavat toivon kipinän siitä, että kaksi viikkoa sitten säädetyt ennennäkemättömät kansalliset sulkutoimet ovat vihdoin vaikuttamassa.

Aiemmin pirteitä kasvulukemia todistettiin Aasian pörsseissä. Soulin Kospi-indeksi lopetti pörssipäivän peräti 8,6 prosentin ja Tokion Nikkei-indeksi 7,1 nousutahdissa. Hongkongin Hang Seng -indeksi puolestaan petrasi lähes 4,5 prosenttia. Yli neljän prosentin kasvua nähtiin myös Sydneyssä, Singaporessa ja Taipeissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 2. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 3. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 4. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 5. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 6. 12 000 uutta alokasta aloittaa varusmiespalveluksen - lue yön uutiskooste
 7. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 8. Pääkirjoitus: Konserttitalon ruma ongelma ei ole ratkeamassa hetkeen
 9. Satu Äijälän Esalainen: Hauskojen tanssivideoiden TikTokista on kehkeytynyt poliittinen vaikuttaja, joka nolasi Trumpinkin
 10. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä
 11. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 12. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 13. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 14. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 15. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.