Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Salpaus

Oppisopimuskoulutuksella kohti unelmien työpaikkaa

Kolmannen luokan käsityötunnilla Maria Koiranen toimii opettaja Seija Hännisen työparina. Kuva: Mari Viitanen

Viime syksynä Maria Koiranen kuuli ystävän kautta, että Lahden Steinerkouluun haetaan avustajaa. Koiranen on itse Steinerkoulun kasvatti ja oli lukiosta valmistuttuaan työskennellyt kolme vuotta koulunkäyntiavustajana. Hän piti työstään ja päätti jo silloin, että jos vielä joskus palaa koulunkäyntiavustajaksi, niin hän haluaa työskennellä Steinerkoulussa.

Ajatus ei vielä silloin ottanut tuulta purjeisiinsa ja muut suunnitelmat veivät mennessään. Koiranen lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Hän valmistui vuonna 2010 ja työskenteli sairaanhoitajan tehtävissä viime syksyyn saakka. Avoimesta paikasta kuultuaan Koiranen lähti sitä tavoittelemaan ja on edelleen sillä tiellä.

Toimiva tapa opiskella

Aikaisemmasta työkokemuksesta huolimatta Koirasella ei ollut tarvittavaa pätevyyttä tehtävään. Saadakseen haluamansa työpaikan hänen piti löytää keino, jolla saisi sopivan pätevyyden. Näin hän löysi oppisopimuskoulutuksen. Koiranen opiskelee nyt oppisopimuskoulutuksella koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoa. Hän toteaa, ettei haluaisi muulla tavalla enää kouluttautuakaan. Koirasella on 5-vuotias lapsi ja tässä elämäntilanteessa oppisopimuskoulutus on helpoin ratkaisu.

– Näppärä ja kätevä tapa perheelliselle. Toimiva tapa opiskella, hän kehuu.

Opintoihin liittyvistä teoriaopinnoista Koiranen toteaa, että niitä on vähän normaaliin päiväopiskeluun verrattuna. Ne ovat tiiviitä, mutta antoisia ja mielenkiintoisia paketteja.

Koiranen suosittelee lämpimästi oppisopimuskoulutusta. Hän toteaa, että erityisesti se sopii alanvaihtajille ja perheellisille, jos päiväopintoihin ei ole mahdollisuutta.

Mieleinen työ

Koulunkäyntiavustajan työ on edelleen mieleistä ja erityisen mukavaa on työskennellä Steinerkoulussa. Koiranen on viihtynyt todella hyvin ja aamuisin on mukava lähteä töihin. Työskentely Lahden Steinerkoulussa on hänen mukaansa antoisaa, palkitsevaa ja yhteisöllistä ja äänestä kuulee, ettei tässä ollut vielä kaikki, vaan luettelo myönteisistä seikoista olisi voinut jatkua pidempäänkin. Parasta työssä ovat lapset ja nuoret, työyhteisö ja Steiner-pedagogiikka. Lisäksi Koiranen mainitsee, että vuorotyön jälkeen päivätyö tuntuu mukavalle.

Yksi toive on jo lähellä täyttymistään: opinnosta on enää neljännes jäljellä. Koiranen saa ammattitutkinnon suoritettua kesäkuussa 2018. Hän toivoo, että tulevaisuus olisi työntäyteinen. Muitakin haaveita on, mutta niistä hän ei halua tällä hetkellä kertoa vielä tämän enempää.

– Nyt on hyvä näin ja tulevasta kun ei voi koskaan tietää. Avoimin mielin eteenpäin, Koiranen toteaa.

Tutustu oppisopimuskoulutukseen

Lue lisää koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnosta

Kysy lisää:
Marita Nauha, asiakasvastaava
p. 044 708 0561
marita.nauha@salpaus.fi

Teksti: Mari Peltonen

Kuvat: Mari Viitanen

Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi