Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Salpaus

Serkkutytön hiusleteistä hiusalan ammattilaiseksi

Kuva: Heli Häppölä

Heli Häppölä valmistui parturi-kampaajaksi Koulutuskeskus Salpauksesta keväällä 2017. Hän kertoo, että on aina haaveillut hiusalasta. Hän oli jo lapsena laittanut ja letitellyt serkkujen ja ystävien hiuksia. Häppölä ei kuitenkaan lähtenyt suoraan hiusalalle, vaan ennen ammatillisia opintoja hän halusi käydä lukion.

Opiskelijaelämän projekteja

Lukiosta valmistuneella Häppölällä hiusalan opinnot etenivät vauhdikkaasti. Salpauksen kauneustalossa työskentely oli mukavaa, tilat olivat melko uudet ja toimivat. Lisäksi työskentelytilaa oli riittävästi. Käytetyt tuotteet olivat hyviä ja siten lopputulokset olivat onnistuneita.

– Opettajat olivat parhaat mahdolliset ja kannustivat eri projekteihin mukaan, Häppölä kehuu.

Häppölä koki opinnot ja erityisesti eri projektit mielekkäiksi. Projekteihin hän pääsi mukaan jo perusopintojen ohessa. Hän on ollut mukana parissa Lahden kaupunginteatterin projekteissa. Lahden MM-kisoissa hän pääsi Ylelle laittamaan toimittajien ja haastateltavien hiuksia.

Heittäytymistä ja uskallusta

Muutenkin Häppölä on uskaltanut ottaa haasteita vastaan ja heittäytyä. Opettaja kertoi mahdollisuudesta tehdä työssäoppimisjakso kansainvälisessä opiskelijanvaihdossa Kreikassa. Häppölä innostui tästä ja löysi pian itsensä Zákynthosen saarelta. Hän työskenteli siellä kaksi kuukautta paikallisessa kampaamossa. Näistä kuukausista hänelle jäi mielenkiintoisen työkokemuksen lisäksi myös innostus Kreikkaan, tulevat matkat on jo varattu.

Seuraavan työssäoppimisjakson hän sai yritysvierailulla KAO Finlandiin, joka maahantuo Goldwellin tuotteita. Siellä hän pääsi mukaan kaikkiin tälle jaksolle sattuneisiin koulutuksiin, niiden ohella hän teki parturi-kampaajan tehtäviä ja oli myös myymälän puolella auttamassa.

KAO:n työssäoppimisjakso toi mukanaan projektin, jossa Häppölä pääsi mukaan Go Golf –lehden kuvauksiin, jossa hän teki muotijutun kahdelle mallille kampaukset.

Ammattilaisena eteenpäin

Häppölä kokee hyötyneensä kouluaikaisten projektien lisäksi kahdesta hyvin erilaista työssäoppimispaikasta. Saadun hyödyn hän huomasi jo heti valmistuttuaan. Töitä etsiessään hän haki viittä eri paikkaa, joista olisi päässyt kolmeen. Syksystä alkaen Häppölä on työskennellyt Kauniaisissa m.i.o look hairstudiossa.

– Onnistuminen ja se, kun näkee oman kehityksen, hän toteaa työn parhaista puolista.

Vaikka työ on mielekästä, niin Häppölä haluaa kouluttautua eteenpäin. Tämä tietää valmistautumista valintakokeisiin, sillä ajatuksissa on ammattikorkeakouluopinnot ja estenomin tutkinto.

Hiusalan opintoja Häppölä suosittelee lämpimästi. Koulutuskeskus Salpauksesta hän kokee saaneensa niin paljon erilaisia mahdollisuuksia, että voi suositella sitä suoraan sydämestään.

Lue lisää kampaajan opinnoista

Tutustu myös parturin opintoihin

Kysy lisää

Leena Karmaa, lehtori
p. 050 502 0620
leena.karmaa@salpaus.fi

Teksti: Mari Peltonen Kuva: Heli Häppölä

Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi