Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Salpaus

Saunan rakentaminen oli mielenkiintoinen projekti opiskelijoille

Kuva: Satu Salo-Jouppila

Salpauksen rakennusalan perustutkinnon opiskelijoita on ollut mukana rakentamassa saunaa, joka on huudettavana hyväntekeväisyyshuutokaupassa Raksa-messuilla sunnuntaina 11.3. Salpauksen opiskelijat ovat viikonlopun Raksa-messuille esittelemässä saunaa ja kertomassa opiskelusta messuvieraille. Osasto sai Paras osasto –kilpailun kunniamaininnan.

Rakennusalan opiskelijat Anna Hiltunen, Tuomas Hiveli, Simon Heinäjoki ja Satu Lännenpää ovat rakentaneet Raksa-messuilla myytävää saunaa opetushenkilöstön johdolla.

– Rakensimme saunaa Salpauksen tiloissa arkkitehdin piirustuksien mukaan. Aiemmin olemme rakentaneet Salpauksen talotyömaalla Karistossa ja työssäoppimisen aikana, mutta niiden rakentaminen on ollut erilaista, koska rakennuksen rakenne on erilainen. Tämä on ensimmäinen meidän rakentama sauna, kertovat Hiltunen ja Lännenpää.

Opiskelijat ovat rakentaneet saunaa parisen viikkoa. He kertovat saunan rakentamisen olleen mielenkiintoinen projekti ja sen aikana he ovat oppineet uutta.

Saunarakennuksen on suunnitellut A.K.E. Studio Oy:n arkkitehti Asko Eerola. K-Rauta Holma on lahjoittanut tarvikkeet saunan valmistukseen. Huutokaupan tuotolla tuetaan Sosiaalialan osaamiskeskus Versossa koordinoitua Päijät-Hämeen ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön verkostoa PETEä sekä lahtelaisten nuorten toimintaryhmää Inspis Lahti ry:tä.

– Meistä parasta rakennusalassa on se, että pääsee tekemään käsillään töitä erilaisiin ympäristöihin. Työtehtävät myös vaihtelevat esimerkiksi raivaamisesta perustuksien tekemiseen, opintojensa loppupuolella olevat Hiltunen ja Lännenmaa kertovat opiskelusta.

Saunojen ja talotyömaan lisäksi rakennusalan opiskelijat tekevät paljon puusta tehtyjä tuotteita, esimerkiksi varastoja, laavuja ja jätekatoksia. Salpauksen eri alojen opiskelijat ovat mukana toteuttamassa monia erilaisia tapahtumia vuoden mittaan.

Lue lisää rakennusalan perustutkinnon opiskelusta

Teksti ja kuva: Satu Salo-Jouppila

Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi