Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Salpaus

Ongelmien ratkaisu on mieluinen haaste datanomiopiskelijalle

Kuva: Satu Salo-Jouppila

Anssi Marttinen lähti peruskoulun jälkeen opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa Koulutuskeskus Salpaukseen. Hän valmistuu datanomiksi tänä keväänä.

– Lähdin opiskelemaan datanomiksi, koska halusin erikoistua tietokonealalle ja valmistua asiakaspalveluammattiin, hän kertoo.

Opintojen aikana Marttinen on päässyt tutustumaan monenlaisiin ohjelmistoihin ja käyttöjärjestelmiin sekä tekemään työssäoppimista aidoissa työympäristöissä.

– Alassa mielenkiintoisinta on monipuolisuus. Pelkästään jo oppimisympäristöissä pääsee tutustumaan monenlaisiin toimintatapoihin ja ongelmatilanteisiin.

Datanomiopiskelijat voivat suorittaa työssäoppimista TopIT:ssä, jonka tehtävänä on neuvoa Salpauksen opiskelijoita ja henkilöstöä esimerkiksi puhelimiin, tietokoneisiin ja tabletteihin liittyen. Salpauksen tietohallintopalveluiden henkilöstö perehdyttää ja ohjaa TopIT:ssä työssäoppimista suorittavia opiskelijoita. Myös Martikainen on työskennellyt TopIT:ssä.

– TopIT:ssä työssäoppiminen on ollut yksi opintojeni kohokohdista. Siellä pääsin ensimmäistä kertaa käyttämään oppimaani oikeassa ympäristössä ja kerryttämään kokemusta.

Opiskelijakunnassa parasta on porukan yhteinen fiilis

Opintojen aikana Marttinen on toiminut tutorina uusille opiskelijoille sekä puheenjohtajana Lahden Kauppaoppilaitoksen Kiltakunta ry:ssä. Se toimii merkonomi- ja datanomiopiskelijoiden oppilaskuntana.

– Salpauksen opinnoissa mielenkiintoisinta on ollut monipuolisuus ja mukava oppimisympäristö. Tietenkään hauskoja opiskelukavereita ja oppilaskuntalaisia ei voi jättää mainitsematta. Oppilaskuntatoiminnasta innostuin oppilaskunnan kanssa järjestetyn tapahtuman kautta. Oppilaskunnassa parasta on muiden kanssa tapahtumien organisointi ja porukan yhteinen fiilis, hän kuvailee.

Hän ollut mukana järjestämässä muun muassa Nenäpäivä-, Halloween- ja ystävänpäivätapahtumia sekä alan tutustumispäiviä.

– Tulevaisuudensuunnitelmia kyllä löytyy, mutta varmuutta ei vielä ole. Sekä jatko-opinnot että työt kiinnostavat. Eiköhän aika paljasta, että minne tästä päädytään, hän pohtii.

Tutustu datanomin opintoihin

Kysy lisää:

Ilpo Nikander,
lehtori ilpo.nikander@salpaus.fi
p. 044 708 0616

Teksti ja kuva: Satu Salo-Jouppila

Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näytä lisää

Lue seuraavaksi