Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Salpaus

Minna aikoo ryhtyä yrityksen jatkajaksi opintojen jälkeen

Kuva: Maiju Lieskallio

Verhoilualalla pääsee oppimaan, miten huonekaluille luodaan uusi ilme tai miten nuhrautuneet kalusteet herätetään henkiin. Minna Reinikainen lähti opiskelemaan verhoilualaa Koulutuskeskus Salpaukseen. Puolen vuoden opiskelun aikana halu valmistua on kasvanut koko ajan.

– Opiskelin aikanaan mediatekniikan insinööriksi ammattikorkeakoulussa. Olin monta vuotta miettinyt, että haluaisin tehdä työkseni jotain, missä pääsisin tekemään käsilläni, hän kertoo.

Hän on harrastanut maalaamista, piirtämistä, askartelua, ompelua ja käsitöiden tekemistä, joten käsillä tekeminen oli hänelle tuttua jo entuudestaan.

– Olin kahdeksan vuotta samassa työssä, jossa istuin kahdeksan tuntia päivässä tietokoneen ääressä. Pidin työstäni, mutta YT-neuvottelujen jälkeen päätin, että nyt lähden opiskelemaan ja toteuttamaan sitä haavetta, että pääsisin tekemään töitä käsilläni.

Reinikaisen appivanhemmilla on Verhoomo Reijo  Hirvonen Lahdessa ja hän aikoo ryhtyä yrityksen jatkajaksi. Yrityksessä tehdään huonekalujen verhoilua kotiin, julkisiin tiloihin ja veneisiin.

– Opiskeleminen on ollut mukavaa. Nyt, kun on tullut ikää, niin opiskelee eri tavalla kuin nuorempana.

Heti opintojen alussa asiakastöiden pariin

– Verhoilualalla on viihtyisät tilat Vipusenkadun kampuksella. Meillä on hyvät ja monipuoliset työkalut ja materiaalit työskentelyyn. Aina löytyy oikea työkalu työn hoitamiseen. Tiloissa on myös oma kahvinurkkaus, jossa voi pitää taukoja, Reinikainen kuvailee.

Opintojen aikana hän on päässyt tekemään jo monenlaista, kuten verhoilemaan tuoleja ja muutamia ompeluharjoituksia. Hän on päässyt asiakastöiden pariin heti opintojen aluksi.

– Opinnoissa on ollut myös puutöitä ja olen päässyt tekemään itse rahin rungon. On hyvä ymmärtää, mitä rungossa on verhoilun alla, jos huonekalun runkoa täytyy korjata.

Reinikainen on asunut myös ulkomailla: pari vuotta Kanadassa ja Chilessä hän kävi high schoolin loppuun. Hän tuli Suomeen opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Salpauksen opinnoissa hänellä menee pari vuotta.

– Tykkään siitä, että huonekaluja kunnostaessa kädenjälki näkyy heti, hän toteaa.

Lue lisää verhoilualan opinnoista

Teksti: Satu Salo-Jouppila

Kuva: Maiju Lieskallio

Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näytä lisää

Lue seuraavaksi