Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Salpauksen opiskelijat luovat joulumieltä tapahtumarikkaalla joulukalenterilla

Salpauksen opiskelijat Niina Kettunen (vas.) ja Venla Moisio. Kuva: Tytti Myöhänen

Salpauksen matkailualan opiskelijat järjestävät tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen Salpauksen Joulukalenterin. Tänä vuonna kalenterin luukkuja avataan 14 päivän ajan. Jokaisen luukun takaa paljastuu eri teemoilla toteutettuja tapahtumapäiviä.

Noin neljätoista valmistuvaa opiskelijaa ovat ahkeroineet viime kuukaudet suunnitellen ja toteuttaen joulukalenterin teemapäiviä. Matkailupalvelujen tuottajaksi opiskelevan Niina Kettusen mukaan ryhmä lähti ensin ottamaan mallia viime vuoden kalenteripäivistä.

- Mietimme, mikä toimi hyvin ja lähdimme kehittämään niitä ideoita eteenpäin. Lisäksi kaikkien piti keksiä 20-30 uutta ideaa, joista äänestettiin ryhmän suosikit, Kettunen kertoo.

Leipomista, herkuttelua ja rentoutumista

Kettunen on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa neljää eri teemapäivää, jotka ovat myös hänen omia suosikkejaan. Teemoina on mm. itsenäisyyspäivä, lahjoja rakkaudella sekä rentoutuminen. Perjantaina 8.12. puolestaan tutustutaan siihen, miten joulua vietetään eri puolilla maailmaa. Päivästä on vastuussa matkailupalvelujen tuottajaksi opiskeleva Venla Moisio.

- Päivän toteuttaminen on kokonaisuudessaan ollut hieman stressaava, mutta oikein kiva vääntö. On hauskaa, kun saa tehdä yhteistyötä eri alojen kanssa. Uskoisin, että päivästä saadaan näyttävä, Moisio kertoo.

Monipuolista kokemusta tapahtumien järjestämisestä

Matkailualan opiskelijat pääsevät opintojensa aikana osallistumaan moniin erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin. Tänä talvena niitä ovat Salpauksen Joulukalenterin lisäksi mm. Taitaja9-kilpailut, Lahden

Joulukylä sekä Lasten talvikarnevaalit. Kettunen ja Moisio viihtyvät molemmat hyvin tapahtumatuotannon eri tehtävissä ja opinnot ovat antaneet siihen paljon hyvää kokemusta.

- Haluaisin tulevaisuudessa opiskella tapahtumien järjestämistä, mutta sitä ennen aion reissata ympäri maailmaa, Kettunen kertoo.

- Tykkään todella paljon koordinoinnista ja suunnitelmissa onkin opiskella valmistumisen jälkeen vielä lisää. Voisin seuraavaksi suunnata ehkä Lappiin, Moisio pohtii.

Molemmilla tytöillä on suunnitelmissa lähteä ensi keväänä työssäoppimaan ulkomaille ennen valmistumista. Kettunen on ajatellut lähtevänsä Espanjaan ja Moisio Japaniin.

Lue lisää matkailupalvelujen tuottajan opinnoista

Tutustu myös matkailuvirkailijan opintoihin

Tykkää Salpauksen Joulukalenterista ja tutustu päivien teemoihin Facebookissa

KYSY LISÄÄ

Venla Moisio venla.moisio@edu.salpaus.fi

Niina Kettunen niina.kettunen1@edu.salpaus.fi

Teksti ja kuvat: Tytti Myöhänen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X