Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

Koulutuskeskus Salpaus

Muuttaaksemme maailmaa tarvitsemme tekijöitä, rohkeita uuden rakentajia ja taitavia vanhan korjaajia. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta koulutusta niin nuorille ja aikuisille kuin yrityksillekin. Salpauksessa osaajista kasvaa ammattilaisia.

Millaista opiskelu laboratorioalalla oikeasti on?

Laboratorioalan opiskelijat Katja Huovila (vas.), Laura Sivula ja Salla Peltola Kuva: Tytti Myöhänen

Monet valitsevat ammatillisen koulutuksen, sillä he haluavat päästä mahdollisimman nopeasti työelämään kiinni ja työllistyä heti opintojensa jälkeen. Laboratorioala on tässä suhteessa poikkeus, sillä alan opettajien mukaan yli puolet hakijoista valitsevat sen hyvien jatko-opiskelumahdollisuuksien takia. Näin teki myös kolmannen vuoden laboranttiopiskelija Laura Sivula.

- Halusin opiskella alaa, mistä on hyötyä jatko-opintoja varten ja mikä antaisi valmiudet työskennellä tarvittaessa myös jatko-opintoja ennen, Sivula kertoo.

Hänen mukaansa opinnot aloitetaan perusasioista, joten matematiikan, fysiikan ja kemian kaavojen ei tarvitse olla aivan tuoreessa muistissa.

- Teoriaopinnot ovat niin sidottuina käytäntöön, että asioita tehdään sen mukaan mitä tarvitsee tietää milloinkin, kertoo toista vuotta opiskeleva Katja Huovila.

Laboratorioalan monipuoliset opinnot toteutetaan joustavasti jokaisen opiskelijan omien aikataulujen mukaisesti. Esimerkiksi 100 päivän mittaisen (vähintään 30 osaamispistettä) työssäoppimisen voi suorittaa osissa itselleen sopivana ajankohtana.

Kuva: Tytti Myöhänen

Uskalla tutustua rohkeasti uuteen alaan

Kolmatta vuotta laboratorioalaa opiskeleva Salla Peltola aloitti opintonsa heti peruskoulun jälkeen. Ala ei ollut hänelle entuudestaan tuttu, mutta avoimet ovet innostivat häntä hakemaan.

- Avoimet ovet ja erilaiset infotilaisuudet antoivat alasta mielenkiintoisen vaikutelman, Peltola kertoo.

Katja Huovilan mukaan tutustumistilaisuudet ovat hyvä tapa tutustua ennestään tuntemattomaan alaan.

- Täällä meillä on käynyt tutustujia yhden tai useamman päivän ajan, jolloin he pääsevät näkemään millaista opiskelu laboratorioalalla oikeasti on. Nämä vierailut saattavat muuttaa ihmisten käsitystä alasta ja antaa lisäpotkua hakemiseen, Huovila jatkaa.

Lue lisää laboratorioalan perustutkinnosta.

KYSY LISÄÄ

Aija Rainisalo, opettaja p. 044 708 0032 aija.rainisalo@salpaus.fi

Teksti ja kuvat: Tytti Myöhänen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X