Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Ladec

Ettonet Oy löysi uudet omistajat LADECin kautta

Ettonetin tuore yrittäjä Ari Koskinen on nykyään tyytyväinen mies. Sattuma puuttui runsas vuosi sitten hänen elämäänsä, ja sitten alkoi tapahtua. Mies oli miettinyt joko oman yrityksen perustamista tai valmiin yrityksen ostamista. Siksi hän otti yhteyttä Lahden Seudun Kehitys LADECiin.

Se yhteydenotto kannatti, sillä neuvonpidon jälkeen liiketoimintakehittäjä Pasi Kangas kannatti hyvinvointialan yrityksen Ettonetin ostamista, koska silloinen omistaja oli tullut eläkeikään. Ettonet Oy on perustettu LADECin kautta vuonna 2009.

Koskinen oli kaavaillut hyvinvointialan yrityksen perustamista ikäihmisille, sillä hänen äitinsä oli isän kuoltua jäänyt yksin. – Tajusin tuolloin, miten paljon apua ikäihmiset tarvitsevat kotona selviytymiseen. Hyvinvointialan yrityksille on tässä yhteiskunnassa totta tosiaan tarvetta.

Entisistä työkavereista tuli yhtiökumppaneita

Ja jälleen sattuma puuttui peliin. - Juuri kun olin menossa tapaamaan yrityksen entistä omistajaa hänen pihamaallaan, hänen kännykkänsä soi. Soittaja oli Arin entinen yhteistyökumppani, joka hänkin oli suunnitellut yritystoiminnan aloittamista Lahdessa.

Sanna Lampinen, Maaret Parola ja Katariina Wolin työskentelivät myynnin parissa Helsingissä. Myös he olivat tahollaan miettineet yrityksen perustamista tai ostoa. Siitä alkoi vuoden kestävä prosessi, joka päätyi syksyllä tehtyyn yrityskauppaan.

Pasi Kangas LADECista sparrasi ostajia talousasioissa ja liiketoiminnan kehittämisessä. Tehtiin skenaariolaskelmia myös myynnin kehittämisestä, ja uusia liikeideoita testattiin.

– Menimme yrityksen numeroiden taakse ja teimme laskelmia, voiko useampi henkilö ansaita leipänsä yrityksestä saatavilla tuloilla, kertoo Kangas.

Yrityskauppa syntyi, ja uusilla omistajilla on paljon visioita yrityksen tulevaisuudesta. Yritys on laajentanut tuotevalikoimaansa ja pyrkii tuotteittensa kotimaisuusasteen nostamiseen.

Neljä kuukautta sitten Lahden Ettonet -myymälä muutti uusiin tiloihin Kauppakeskus Trioon ja Helsingissä avattiin liike Munkkivuoren ostoskeskuksessa jo toukokuussa. Sielläkin asuu paljon iäkkäitä ihmisiä, joille Ettonetin apuvälineistä on apua.

LADECIN ammattilaisten apu elintärkeää

Koskinen myöntää, että yrittäjyys vaatii kovaa työntekoa, mutta on myös palkitsevaa. – Kaupat ovat avoinna jopa seitsemän päivää viikossa, mutta työ on kiinnostavaa ja haastavaa.

Tänä päivänä ikäihmisten halutaan pysyvän kotona mahdollisimman pitkään. Monet seniorikansalaiset eivät kuitenkaan selviä kotona ilman apuvälineitä, ja näihin tarpeisiin Ettonet Oy:llä on tarjottavana apua.

Koskinen on saanut yrityskaupan tekemiseen paljon apua LADECista. – He ovat tosi ammattilaisia.

Koskinen kertoo olleensa itse aloitteellinen ottaessaan yhteyttä LADECiin. – Koska minulla oli aika valmiit visiot, minut ohjattiin suoraan Pasi Kankaan luo. Yhdessä teimme laskelmia ja sain hyviä neuvoja yrityksen perustamisesta tai vaihtoehtona valmiin yrityksen ostosta. Kankaan kautta löytyi myös ostettava yritys.

LADECin tilaisuudet ovat hyvin järjestettyjä. – Nyt kun teemme yrityksellemme verkkokauppasivuja, olemme saaneet siihenkin valtavan paljon apuja LADECista. Se järjesti taannoin koulutustilaisuuden verkkokaupasta. Tilaisuus oli kuin tehty meitä varten.  LADEC saa tilaisuuksiinsa luennoitsijoita, joiden pakeille tavallisella yrittäjällä ei olisi mitään asiaa.

Koskinen katsoo tulevaisuuteen luottavaisena. On yritys, jolla on hyvä maine ja vahva asiakaskunta. – Nyt kun uudet ihmiset uusine ideoineen ovat tulleet mukaan, uskon kasvuun ja myynnin lisääntymiseen.

Ladec

LADEC on kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin kasvupalvelut tukevat Lahden seudun yritysten myynnin ja digitalisaation kehittämistä sekä asiakaskohtaisessa kehittämistyössä että BUUSTIa-tapahtumissa. Seuraa tapahtumakalenteriamme osoitteessa: www.ladec.fi

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi