Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

LADEC on kestävän kasvun vauhdittaja

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy kehittää Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Vastaamme aloittavien, toimivien ja sijoittuvien yritysten palvelusta Lahden kaupunkiseudulla sekä seudun markkinoinnista yritysympäristönä.

Yritysten rahoittamiseen on monta polkua

Dinox on käyttänyt koko olemassaolonsa ajan LADECin palveluja ja on saamaansa apuun tyytyväinen. – Olemme oppineet tuntemaan toisemme puolin ja toisin. Kuvassa LADECin Liiketoimintakehittäjä Jari Eskola (vas.) ja Dinox Sportin yrittäjä Jaakko Finne.

Riittävän suuri tulorahoitus on yrityksen peruspilari. - Mikäli se on kunnossa, on helpompi saada ulkopuolista rahoitusta uusiin investointeihin, painottaa liiketoimintakehittäjä Jari Eskola Lahden Seudun Kehitys LADECista. Hän avustaa yrityksiä ulkopuolisen rahan hankkimisessa yritysten kehittämishankkeisiin.

Kaiken perusta on hyvin tehty rahoitussuunnittelu. - Kaikessa yritystoiminnassa tarvitaan rahaa, jolla toimintaa pyöritetään. Yritystoiminnan luonteesta ja laajuudesta riippuen tarvittavan rahoituksen määrä tietenkin vaihtelee, mutta toiminnan jatkuvuuden ja kasvukyvyn kannalta on tärkeää, että tulevaisuutta suunnitellaan myös rahoituksen osalta. Tässä LADEC toimii usein paikallisten yrityksen rahoitusasiantuntijana, kertoo Eskola.

Käytännössä rahoitussuunnittelu on osa yrityksen kokonaisvaltaista liiketoimintasuunnittelua. Huolella laaditut suunnitelmat tarvitaan, kun haetaan pankkilainaa, tukirahoitusta tai pääomasijoittajien kiinnostusta.

- Emme voi tehdä yritysten puolesta kulloinkin tarvittavia suunnitelmia, mutta niiden laatimisessa voimme olla suureksi avuksi. Tiedämme, mitä asioita kukin rahoittaja haluaa tietää rahoitushakemuksissa ja opastamme kädestä pitäen yrityksiä niiden tekemisessä, tiivistää Eskola.

Pk-yrittäjän kannattaa tutkia eri rahoitusvaihtoehdot

- LADEC on ollut korvaamaton apu erityisesti muotoilukokonaisuuden hahmottamisessa uutta tuotesarjaa kehitettäessä, sanoo Jaakko Finne.

Tavallisimmin kehityshankkeet liittyvät kansainvälistymisen edistämiseen sekä tuote- ja palvelukehitysprojekteihin. Yritystuet ovat mahdollisia useissa kehityshankkeissa ja LADECin asiantuntijat tuntevat tämän kentän erittäin hyvin. Erityisesti pk-yritysten kannattaa kehityshankkeissaan selvittää yritystukien mahdollisuutta, koska niillä voidaan jakaa hankkeisiin liittyviä riskejä.

Yritystuilla ei kuitenkaan rahoiteta kokonaan mitään investointia, vaan suurin osa rahoituksesta tulee muualta. Eskolan mukaan joukkorahoitus eri muodoissaan on selvästi kasvava yritysrahoitusmuoto, kun taas pankkien osuus yritysten rahoittajana on hienoisesti pienenemässä.

Yritysten maksuttomassa rahoitusneuvonnassa LADEC kertoo eri vaihtoehdoista ja kulkee tarvittaessa yrityksen rinnalla muun muassa saattamalla yrityksiä ja eri rahoittajia saman pöydän äärelle.

Yritystukia kanavoidaan tänä päivänä sellaiseen yritystoimintaan ja sellaisiin hankkeisiin, jotka tähtäävät kasvavaan vientiin, työllisyyden paranemiseen ja verotulojen lisäämiseen.

- Merkittävä osa yritystuista tulee osana Suomen saamaa EU-rahoitusta, joten niiden hakeminen ja saaminen Lahden alueen yritystoiminnan kehittämiseen on erittäin tärkeätä.

Yritystukien myöntämiskriteerit ja tukilinjaukset muuttuvat ajan myötä. - Me LADECissa olemme niistä ajan tasalla. Erityisesti pienyritysten on jo niukkojen resurssien vuoksi vaikea pysytellä tietoisina niiden muutoksista. LADEC osaa auttaa yrityksiä tukirahoitusmahdollisuuksien selvittämisessä ja opastaa hakemusten tekemisessä. Erilaisia tukirahoituksia myöntävät muun muassa ELY-keskus, Tekes sekä maaseudulla toimivien pienyritysten tapauksessa maaseudun kehittämisyhdistys.

Jari Eskola kehottaa yrityksiä ottamaan LADECiin yhteyttä mahdollisimman alkuvaiheessa, kun yritystä perustetaan tai uusia investointeja on suunnitelmissa. -Meidän ykköstehtävämme on luoda yrityksille edellytyksiä uudistaa liiketoimintaansa, minkä vuoksi yritysten rahoitusratkaisut ovat usein meidän toimintamme keskiössä. Yritystukien viidakko on monimutkainen ja mitä varhaisemmassa vaiheessa olemme yrittäjän kanssa asialla, sitä enemmän vaihtoehtoja on tarjolla. Yrittäjän kanssa yhdessä pohtien eri vaihtoehtoja ratkaisu yleensä syntyy ja yrittäjältä säästyy paljon aikaa ja vaivaa. Hyvä suunnitelma on rahoituksen myöntämisessä kaiken A ja O.

Tapahtumat

BUUSTIa kasvuun ja vientiin

BUUSTIa kasvuun ja vientiin -seminaari on erittäin hyvä tilaisuus kuulla tarkemmin julkiseen rahoitukseen ja vientiin liittyvistä palveluista. Tapahtuman järjestävät Lahden Seudun Kehitys LADEC, Hämeen ELY-keskus, Finnvera ja Hämeen kauppakamari.

Tiistaina 21.11.2017 klo 9:00-10:30

Sibeliustalossa, Kuusi-salissa

Onko yrityksellänne tarvetta kasvua tukeville palveluille? BUUSTIa kasvuun ja vientiin -tapahtuman Kasvupolulle -aamupäivässä saat rautaisannoksen tietoa Lahden Seudun Kehitys LADECin, Päijät-Hämeen Yrittäjien ja julkisten rahoittajien ELY-keskuksen, Finpron, Tekesin ja Finnveran kasvua tukevista palveluista. Tilaisuudessa saat kuulla myös ELY:n uusista rahoituslinjauksista.

Tiistaina 21.11.2017 klo 12:30-15:30

Sibeliustalossa, Kuusi-salissa

Jos vientiä tukevat palvelut ja verkostoitumismahdollisuudet kiinnostavat, BUUSTIa kasvuun ja vientiin -tapahtuma tarjoaa monipuolista tietoa ja arvokkaita kontakteja.  Iltapäivän Menestyksekkäästi maailmalla -osuudesta saat vastauksia ulkomaankauppaa koskeviin kysymyksiin ja kuulet vientiä tukevista palveluista Suomessa ja ulkomailla. Kansainvälistymispalveluja tarjoavat toimijat ovat iltapäivän aikana esillä myös omilla infoständeillään. Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X