Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Kaupallinen sisältö

LADEC on kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin kasvupalvelut tukevat Lahden seudun yritysten myynnin ja digitalisaation kehittämistä sekä asiakaskohtaisessa kehittämistyössä että BUUSTIa-tapahtumissa. Seuraa tapahtumakalenteriamme osoitteessa: www.ladec.fi

Ladec rakentaa siltoja meriteollisuuden avainkumppanuuksille

Halton Marinen myyntijohtaja Sami Piirainen ja liiketoiminnakehittäjä Ville Uimonen LADECista toivottavat Lahden seudun yritykset tervetulleeksi BUUSTIA Meriteollisuudesta -tapahtumaan 1. ja 2. marraskuuta. Kuva: LADEC Oy

Maailmalla on meneillään todellinen risteilyalusten buumi, josta myös Suomi on päässyt osalliseksi. Esimerkiksi Turun Meyerin telakalla on tilauksia vuoteen 2024 saakka. Tästä menestyksestä aikoo myös Lahden seutu hyötyä.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on aktiivinen toimija avaamaan lahtelaisille yrityksille yhteyksiä meriteollisuuden avainkumppaneihin, joiden kautta on mahdollisuus luoda pohjaa kotimaan markkinoiden lisäksi myös vientiin.

Laivanrakennustelakoita on ympäri maailmaa ja potentiaali on valtava. Jos jalan onnistuu saamaan laivan rakentajien oven väliin Suomessa, siitä voi avautua koko meriteollisuuden maailma, kertoo LADECin liiketoimintakehittäjä Ville Uimonen.

Nyt lahtelaisilla yrityksillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tarttua tilaisuuteen, kun LADEC järjestää BUUSTIa meriteollisuudesta –tapahtuman, jonne saapuu suomalaisia merkittäviä laivatelakoiden edustajia.

Vuosi sitten tähän tapahtumaan osallistui useita Meyer Turun isoja alihankkijoita, jotka etsivät Lahden seudulta sopivia tuotteita ja palveluita loistoristeilijöiden rakentamiseen. Tapahtumaan osallistui noin 80 yritystä, jotka toivoivat meiltä lisää sparrausta meriteollisuuden toimijoiden yhteistyöhön ja myyntiin. Tätä työtä olemme tehneet vuoden ajan, kertoo Uimonen.

Tämän vuoden BUUSTIA meriteollisuudesta –tapahtuma järjestetään 1.-2. marraskuuta Lahden tiedepuistossa. Mukana on kuusi merkittävää meriteollisuuden yhteistyökumppania – ensimmäistä kertaa myös Rauman telakka, joka on saanut merkittäviä tilauksia viimeisen kahden vuoden aikana.

Loistoristeilijöiden lisäksi pienimissä jokilaivoissa, jäänmurtajissa ja sotilasaluksissa riittää niin ikään työsarkaa, kunhan toimittajat ja tilaajat saadaan saman pöydän ääreen. LADEC haluaa olla mukana auttamassa alueen yrityksiä pääsemään mukaan suomalaiseen laivanrakennuksen buustiin, muistuttaa Uimonen.

Laivojen rakentamisessa telakka ostaa enimmän osan töistä alihankintana. BUUSTIA meriteollisuudesta –tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki jo meriteollisuuden alihankkijoina toimivat kuin muidenkin toimialojen yritykset, joilla on ideoita, tuotteita tai palveluja tarjottavana loistoristeilijöiden rakentamiseen. Uusia ideoita kaivataan myös loistoristeilijöiden rakentamisessa.

Lahdessa on jo nyt merkittävää meriteollisuutta

Halton Marinen myyntijohtaja Sami Piirainen kertoo, että heidän Lahden tehtaassa työskentelee tällä hetkellä jo 130 ihmistä. Kuva: LADEC Oy

Jo tällä hetkellä lahtelaiset yritykset tekevät merkittävästi alihankintaa meriteollisuudelle. Esimerkiksi Halton Marinen liikevaihto kohoaa yli 30 miljoonaan euroon, ja yrityksen Lahden toimipisteessä työskentelee 130 henkilöä meriteollisuuden innovaatioiden ja tuotteiden valmistuksen parissa. LADEC on perustanut alueen yrityksistä koostuvan Lahden meriteollisuusklusterin, johon ensimmäisen vuoden aikana on liittynyt jo runsaat 50 yritystä.

Yrityksille on hyödyllistä oppia tuntemaan muita seudun meriteollisuuden toimijoita ja keskustella siitä, mitä yhdessä voisi olla annettavana kotimaiselle meriteollisuudelle. Klusteri toimii myös erittäin hyvänä paikallisena yhteistyöfoorumina, jossa jo pelkästään tietojen ja kontaktien välittäminen toisillemme on ensiarvoisen tärkeää, kertoo Halton Marinen myyntijohtaja Sami Piirainen.

Hänen mukaansa tällä hetkellä tuotteiden korkea laatu ja laivoja varten räätälöidyt erikoistuotteet kiinnostavat erityisesti kokonaistoimittajia ja telakoita. Tämä tarjoaa mille tahansa klusterin toiminnassa olevalle yritykselle aivan huikeita mahdollisuuksia.

Uniikki on ykkönen

Tämän päivän sana risteilybisneksessä on erottautuminen. Mikäli yrityksellä on tarjottavanaan jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei ole aikaisemmin keksinyt, silloin ollaan vahvoilla.

Meriteollisuus työllistää Suomessa 30 000 ihmistä ja koko meriklusteri noin 50 000 ihmistä. Viime vuoden marraskuun alussa teollisuus ja sidosryhmät julkaisivat meriklusterin strategisen tutkimusagendan 2025. Se määrittelee alan tutkimuksen suuntaviivat. Tavoitteena on, että Suomen meriteollisuus on vuonna 2025 maailman luovin, joustavin ja muuntautumiskykyisin meritoimintojen verkosto.

Keskeisiä asioita, joihin meriteollisuus tällä hetkellä keskittyy, ovat energia, ympäristö ja kestävä kehitys. Meriteollisuus vähentää globaalisti meriliikenteen päästöjä tarjoamalla ratkaisuja liittyen uusiin ja uusiutuviin energiamuotoihin, energian varastointiin sekä energiankäytön optimointiin. Tavoitteena ovat alan nollapäästöt. 

Viime vuonna järjestetyn BUUSTIa meriteollisuudesta -tapahtuman jälkimaininkeina syntyi tämän vuoden huhtikuussa Lahden alueelle Meriklusteri, jonka tarkoituksena on sparrata alueen alihankkijoita ja auttaa heitä verkottumaan meriteollisuuden ja sen alihankkijoiden kanssa.

 

BUUSTIA Meriteollisuudesta-tapahtuma keräsi viime vuonna tuvan täyteen. Yli 90 yrityksen edustajaa saivat kahden päivän ajan kuunnella, minkälaisia alihankintatarpeita laivanrakentajilla on. Kuva: LADEC Oy

BUUSTIa meriteollisuudesta -alihankintapäivät

1.-2.11.2017

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy järjestää nyt toisen kerran marraskuun 1. ja 2. päivinä BUUSTIa meriteollisuudesta -alihankintapäivät Lahden yrityspuiston Aalto-auditoriossa.

Ilmoittaudu nopeasti tästä linkistä, sillä mukaan mahtuu vain 90 ensimmäistä. LADECin omistajakuntien Hollolan, Lahden ja Orimattilan yritykset ovat etusijalla.

Tuolloin yrityksillä on mahdollisuus tavata meriteollisuuden merkittävimpiä toimijoita.

Tapahtuman ensimmäisenä aamupäivänä toimitusjohtaja Jukka Suonpää Allstars Engineering Groupista, Hankintajohtaja Jukka-Pekka Ilola Rauma Marine Constructionsista, Kehityspäällikkö Miikka Ahlfors Pocadel Oy:stä ja Metalliasennus Huuhka Oy:stä kertovat oman alansa alihankintatarpeista laivanrakennuksessa, kertoo liiketoimintakehittäjä Ville Uimonen LADECista.

Iltapäivällä yrityksillä on mahdollisuus varata etukäteen 15 minuutin kahdenkeskiset tapaamiset edellä mainittujen herrojen kanssa.

Toisen päivän aamupäivällä puheenvuoron käyttävät senior advisor supply chain Teppo Toikka I.S. Mäkinen Oy:stä, Purchasing & logistics manager Joni Louhi Sance Oy:stä, Vice president Vesa Uuttu Europlan Engineering Ltd:stä ja Hermann´s Finland Oy:stä

Ja iltapäivällä on jälleen 15 minuutin tapaamiset edellä mainittujen herrojen kanssa.

LADEC Oy

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan

Näytä lisää

Lue seuraavaksi X