Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: WestStar

WestStar vuokraa Ravintola Seipään tilat uudelle yrittäjälle ja auttaa tarvittaessa alkuun

Vapaudenkadulla toimiva Sporttiravintola Seiväs päättää toimintansa kesäkuun alussa. Kiinteistön omistava WestStar Kiinteistöt Oy etsii tiloihin uutta yrittäjää, jolle on tarjolla hiljattain remontoidut ravintolatilat keskeisellä liikepaikalla.

WestStar Oyn toimitusjohtaja Heikki Savolainen

Lahtelainen monialakonserni WestStar on kiinteistöbisneksen lisäksi mukana monessa. Menestyvällä konsernilla on toimintaa mm. rahoitusalalla, kaupan alalla, kone- ja tukkukaupassa sekä elintarviketeollisuudessa.

Konsernin pääomistajan Heikki Savolaisen mukaan WestStar Kiinteistöt Oy omistaa ja hallinnoi Lahden seudulla noin 15 000 neliömetrin edestä erilaisia asuin- ja toimitilakiinteistöjä. Yksi niistä on Vapaudenkadulla sijaitsevat Ravintola Seipään tilat, jotka vapautuvat uudelle yrittäjälle kesäkuun alussa. WestStar omistaa myös Lanunaukiolla toimivan entisen Metron tilat, joissa toimii nykyisin Ravintola Hilpeä Hilma.

- Seipään tilat on remontoitu muutama vuosi sitten, joten uuden yritystoiminnan voi aloittaa vaikka heti. Keittiön ja ravintolasalin lisäksi tiloissa on kaksi saunaa ja kabinettia, joita voi vuokrata esimerkiksi yritystilaisuuksin tai yksityiskäyttöön, Savolainen kertoo.

Liiketilojen ostoa ja takaisinvuokrausta

Vanhoja yrityksiä WestStar voi auttaa vapauttamalla niiden käyttöön pääomaa, joka on kiinni yrityksen omistamassa kiinteistössä. Kiinteistökaupan jälkeen WestStar solmii yrittäjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tilojen käytöstä.

- Vähän aikaa sitten toimimme juuri näin, kun ostimme Tupalankadulla toimivan yrityksen kiinteistön. Yli 2000 neliömetrin tilat siirtyivät omistukseemme, ja yritys jäi niihin vuokralle. Näin olemme toimineet vuosien varrella useasti, Savolainen kertoo.

Uuden rakentaja

Heikki Savolaisen mukaan yritykset voivat kääntyä WestStarin puoleen myös, jos ne harkitsevat vanhojen toimitilojen laajennusta tai kokonaan uusien toimitilojen rakentamista. WestStar voi toimia rakennuttajana tiloihin, joihin yritys jää vuokralle ja jotka se voi halutessaan lunastaa omiksi. Rahoituskin järjestyy omasta takaa.

- Talousasioissa meidän kanssamme voi olla jopa helpompi neuvotella kuin pankin, Savolainen arvioi.

Hän sanoo, että WestStar on kiinnostunut myös tekemään enemmistösijoituksia menestyviin kotimaisiin pk-yrityksiin. Esimerkkeinä toimivat viime vuonna ostettu hevosvarusteiden valmistaja Veljekset Wahlsten Oy ja edellisvuonna ostettu Lahden Traktorivaruste Oy.

- Ostajana ja omistajana keskitymme yritystoiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Entiset omistajat voivat halutessaan jäädä yritykseen työskentelemään ja kehittämään sitä kanssamme, Savolainen päättää.

WestStar Oy
  • Lahtelainen monialayhtiö, jolla on toimintaa kaupan alalla, kone- ja tukkukaupassa sekä elintarviketeollisuudessa. On mukana myös rahoitusalla sekä kiinteistöjen hallinnassa ja vuokrauksessa.
  • Vuoden 2017 liikevaihto 58 miljoonaa euroa, tulos 18 miljoonaa euroa.
  • Työllistää 126 henkilöä.
  • Tekee sijoituksia kotimaisiin pk-yrityksiin. Sijoittamisen tavoitteena on löytää kasvuhaluisia yrityksiä ja tehdä niihin enemmistösijoituksia sekä kehittää aktiivisena omistajana niiden arvoa ja tuottavuutta.
  • Ota yhteyttä: Heikki Savolainen, heikki.savolainen@weststar.fi 040-5419566

WestStar

WestStar on vakavarainen lahtelainen monialakonserni, jolla on toimintaa kahdeksalla eri paikkakunnalla Suomessa.
WestStar-konsernin yritykset työllistävät tällä hetkellä 126 henkilöä, ja konserni on siten merkittävä päijäthämäläinen työllistäjä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi