Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos

Mainos: Juvan Vehmaa

Jukotech moninkertaisti liikevaihtonsa valitsemalla Vehmaan alueen Juvalla

Juvalla kahden erittäin vilkkaan tien risteysalueella sijaitseva Vehmaan yritysalue tarjoaa erinomaiset olosuhteet liiketoiminnalle. Vehmaassa 4 vuoden ajan toimineessa Jukotechissa tavara myy itse itsensä tien varressa.

Tiina ja Kari Aution yritys Jukotech sijaitsee aivan paraatipaikalla viitostien varrella neljän vilkkaan tien risteyksessä.

MAINOS | Juvalla Vehmaan yritysalueella toimivan Jukotechin ohi viitostietä pitkin ajaa jo yhden päivän aikana yli 8000 autoa. Se on iso etu erilaisten nostokalustojen myyntiin ja huoltoon erikoistuneelle yritykselle.

- Toimimme aiemmin toisessa paikassa Juvalla pienessä hallissa ja yrityksemme liikevaihto oli noin 150000 euroa. Sitten saimme ajatuksen, että toimintaa voisi laajentaa ja ostimme tontin Vehmaan alueelta vuonna 2012 ja aloitimme isomman hallin rakennustyöt, Tiina ja Kari Autio kertovat.

Tiina Autio lisää, että eniten laajentumispäätöksen tekoon rohkaisi juurikin Vehmaan alueen ohitse kulkeva vilkas tie. Samalla he päättivät perustaa yhdessä Tiinan isän ja veljen kanssa Juva-Vehmaan Kiinteistöt Oy:n, joka sitten osti tontin Vehmaasta ja aloitti hallin rakentamisen.

- Halli valmistui vuoden 2014 keväällä ja näkyvyytemme parani sitä mukaa huomattavasti. Vaikka emme lisänneet millään tavalla markkinointipanostuksiamme, nousi liikevaihtomme vuonna 2014 520 000 euroon. Viime vuonna liikevaihtomme oli yli 2 miljoonaa euroa.

Tiina ja Kari Autio toteavat, että kun myytävät ja vuokrattavat koneet ovat hienosti esillä tien varressa, ne ovat myyneet itse itsensä.

- Myimme viime vuonna tästä 17 kaivinkonetta, emmekä mainostaneet niitä yhtään. Tästä ajaa ohi myös iso määrä mökkiläisiä, joilla on tarvetta vuokrata juuri tällaista kalustoa. Parhaimmillaan olemme ikkunasta huomanneet, kun joku on pistänyt auton parkkiin tuohon tien laitaan ja juossut vilkkaan tien ylitse vuokramaan tai tekemään kaupat koneista, Kari Autio naurahtaa.

Tontit sopivat niin teollisuudelle kuin kaupallekin

Juvan kehittämispäällikkö Heidi Hänninen kertoo, Vehmaan alueelta löytyy vapaita yritystontteja monessa eri koossa ja ennakkomarkkinoinnissa on myös vuokrattavia 75-300 neliön hallitiloja.

Juva-Vehmaan Kiinteistöt Oy rakentaa aivan Jukotechin viereen on uuden hallin, jonka markkinoijana ja edelleen vuokraajana toimii Juvan kunta.

- Kaikki osakkaat tietävät minkälainen potentiaali tällä alueella on ja he ovat nähneet, miten yrityksemme on kasvanut. Kunta markkinoi ja vuokraa tilat, mikä on hienoa, sillä emme olisi millään saavuttaneet samanlaista kontaktiverkostoa, Autiot toteavat.

Hänninen toteaa, että kiinnostusta Vehmaan aluetta kohtaan on ollut. Mahdollisuudet alueen kehittymiseen ja kasvuun ovat hyvät, sillä kunnalla on Vehmaassa laajat tonttivarannot.

- Näemme, että Vehmaan alueella on potentiaalia kehittyä erittäin vilkkaaksi kauppa-alueeksi, jota meillä on vahva halu kehittää. Isoimmat tontit mahdollistavat mitä vain, mutta tontteja on mahdollista palastella myös pienemmiksi. Tonttitarjonta sopii niin teollisuuden kuin kaupankin tarpeisiin.

- Juvan kunnan organisaatio on matala, eli jos vaikka tarvitaan lupa-asioita, niin täältä kyllä löytyy virkamiehille kasvot ja asioiden hoitaminen on joustavaa, Hänninen lisää.

Alueen saavutettavuus paranee entisestään

Juvan kehittämispäällikkö Heidi Hännisen taustalla on erittäin vilkas risteys, josta ajaa päivittäin yli tuhansia autoja. Samalla alueella sijaitsee myös koko ajan kehittyvä Vehmaan yritysalue.

Tulevaisuudessa Vehmaan alueen merkitys tulee varmasti nousemaan entisestään, kun viitostien kauan odotettu perusparannus välillä Mikkeli-Juva valmistunee vuonna 2020.

- Tiestä tulee nelikaistainen keskikaiteella ja samalla alueen saavutettavuus paranee merkittävästi.

Hänninen muistuttaa, että Vehmaan alueella on myös monia muitakin hyviä puolia, kuin sijainti vilkkaiden teiden risteyksessä.

- Juvalla on erittäin hyvä työvoiman saatavuus ja myös sen sitoutuneisuus. Asuminen on täällä helppoa ja edullista.

Juvan Vehmaa

Juva sijaitsee Etelä-Savossa hyvien liikenneyhteyksien varrella, neljän kaupungin, Mikkelin, Savonlinnan, Pieksämäen ja Varkauden, ympäröimänä.  Paikkakunnan merkittävimmät toimialat ovat alkutuotanto, mekaaninen puunjalostus, matkailu, palvelut ja elintarvikkeiden jatkojalostus. Alueella on runsaasti kesäasukkaita.

Juvan Vehmaa sijaitsee vilkkaan Viitostien varrella vain kolmen kilometrin päässä kuntataajamasta. Alueen ohi kulkee vuosittain miljoonia ajoneuvoja.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Näitä luetaan nyt

Näytä lisää

Lue seuraavaksi