Mainos: K-Citymarket Paavola

Mitä yhteistä on suositulla talviurheilulajilla ja suomalaisten lempiherkulla? — Turkoosi väri yhdistää kaksi lahtelaista toimijaa. Jäähallilla voi jatkossa nauttia jääkiekon lisäksi tuorejäätelöä

Putilan 15140 jäätelötehtaalla syntyi sattumalta Pelicans-jäätelö. Tuore herkku yhdistää kaksi vahvaa paikallista toimijaa värillä, postinumerolla ja intohimolla.

Lahden Isku Areenalla voi jatkossa nauttia jääkiekon lisäksi Putilan 15140 tuorejäätelöä.

Mainos | — Mikä tää väri on? hämmästelee Pelicansin hyökkääjä Jonatan Tanus, avatessaan jäätelöpurkin. Tuttu väri jäätelön muodossa. 15140 tuorejäätelöidean isä, K-Citymarket Paavolan kauppias Petri Putila, tarjoilee kahdelle pelaajalle jäätelötehtaalta juuri valmistunutta uutuusherkkua.

Turkoosin jäätelön jäljet johtavat parin kilometrin päähän Lahden Isku Areenalta, Paavolan K-Citymarketiin. Palvelutiskien takana oleva entinen keittiö kätkee sisäänsä aivan muuta kuin salaatinkäsittelyä, johon tila on aiemmin nimetty. Oven avautuessa vaniljainen tuoksu vie mennessään. Täällä on 15140 tuorejäätelön koti, jäätelömestari Virpi Alhon valtakunta.

K-Citymarket Paavolan kauppiaan, 15140 jäätelön isän, Petri Putilan (kesk.) tehtävä on toimia kuriirina. Pekon turkoosia maistelemassa Pelicans-pelaajat Hannes Björninen (vasemm.) ja Jonatan Tanus (oik.).

Putilan 15140 jäätelötehdas on toiminut viime keväästä saakka. Italiasta paikalliselta jäätelömestarilta oppia saanut lahtelainen jäätelömestari on unelmatyössään, luovaa ja herkullisempaa työtä saa hakea.

— Vain taivas on rajana! Työ on mielenkiintoista eri makujen ja ainesosien yhdistelyä. Makuja tuorejäätelöstä löytyy tällä hetkellä kolmisenkymmentä, lisää on luvassa. Työkaverit toimivat koekaniineina Virpin loihtiessa uusia yhdistelmiä. Ideat uusiin makuihin tulevat myös lähipiiristä.

—Työkaverit ja sukulaiset voivat tunnistaa itsensä makujen nimistä, Virpi nauraa.

Edellisestä päivästä tekeytymässä ollut jäätelöpohja kaadetaan jäätelökoneeseen. Kone jäähdyttää ja vatkaa pohjasta pehmismäistä jäätelömassaa.

Turkoosi jäätelö yhdisti paikalliset toimijat

Pelicans-jäätelö syntyi sattumalta. Virpi sekoitti sinistä azzurro-makupastaa jäätelömassaan. Sininen väri kiehtoi. — Kun vein jäätelön työkavereille maisteluun, he totesivat sen olevan aivan Pelicansin väristä.

Kauppias innostui palautteen kuullessaan. Pian testierä purkitettiin ja Petri hurautti kylmäautollaan jäähallille tapaamaan joukkueen edustajia. Väri oli tismalleen sama kuin Pelicansin tunnusväri.

— Jäätelössä yhdistyy myös molempien arvomaailma. Me haluamme olla tukemassa paikallisuutta, kertoo Samuli Kaikkonen, Pelicansin mediatuottaja.

Turkoosin lisäksi 15140 X Pelicans -jäätelöistä löytyy jo 12 erilaista makuvaihtoehtoa.

Petri Putilalle lähituotanto on tärkeää. Yhteistyö auttaa myös paikallisesti.

— Kesällä asikkalalaisen Vilppulan tilan mansikat saattavat olla muutaman tunnin kuluttua keruusta jo jäätelössä, Petri kertoo. Tilalla on myös jäätelöä myynnissä.

Jäätelömestari Virpi Aholla on omien sanojensa mukaan maailman paras duuni.

Ammattiurheilijatkin saa herkutella

— Hyvää tää on, toteaa Pelicansin keskushyökkääjä Hannes Björninen otettuaan muutaman lusikallisen. Jonatan Tanus, hyökkääjä, yrittää keksiä mistä maku on tuttu. Jokin karkki, mutta mikä?

Pelaajia yhdistää 15140 jäätelöön kolme seikkaa: Pelicans, postinumero sekä mieluisin herkku.

Ammattiurheilijat sallivat itselleen herkuttelun kerran viikossa, yleensä viikonloppuna. Tanus syö jäätelönsä mieluiten tyttöystävän kanssa. Paras maku on salmiakki.

— Kuuma kesäpäivä, hiekkaranta, Tanus miettii täydellisintä paikkaa nautiskeluun. Hanneksen lempijäätelö on pähkinäkinuski. Parhaalta jäätelö maistuu rakkaan avovaimon kanssa kotisohvalla.

15140 X Pelicans -jäätelöt tulevat myyntiin Paavolan K-Citymarketin ja Isku Areenan lisäksi ainakin Karisman K-Citymarketiin, Hollolan K-Supermarketiin sekä Sinuhen kahviloihin.

Matka kulhollisesta maitoa kipolliseksi Pekon turkoosi -tuorejäätelöä

1. Jäätelöpohja valmistetaan edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin

2. Pohjaan lisätään makupasta

3. Seos laitetaan jäätelökoneeseen muutamaksi minuutiksi. Kone vatkaa ja jäähdyttää, tekee jäätelömassan

4. Pehmismäinen jäätelömassa pursotetaan koneesta metalliseen kaukaloon

5. Jäätelö laitetaan shokkipakastimeen vajaaksi 10 minuutiksi. Pakastimen 30-40 pakkasastetta jäädyttää pinnan ja jäätelöstä tulee kiinteämpi.

6. Valmis tuorejäätelö purkitetaan joko koneella tai käsin lusikoiden.

7. Purkit laitetaan vielä hetkeksi takaisin shokkipakastimeen, jonka jälkeen ovat valmiita herkkusuille