Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Työpisteen hyvä ergonomia on myös hyvää taloutta - Kunnon työvälineet lisäävät tehokkuutta ja viihtyvyyttä

Hyvät ja työntekijälle sopivaksi muokatut ergonomiset työvälineet säästävät pitkällä aikavälillä kustannuksissa, joita työnantajalle syntyy tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoidosta ja poissaoloista.

Hyvä ergonomia tuo hyötyjä

Mainos | Kehomme koostuu sadoista lihaksista ja nivelistä, joiden kunnossa pysyminen edellyttää liikettä ja kuormitusta. Elimistön hyvinvointia voi ylläpitää hyvillä elämäntavoilla, joihin kuuluu riittävä liikunta, terveet elintavat ja palautuminen.

Sama staattinen ja liikkumaton työasento aiheuttaa pahimmassa tapauksessa erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Verenkierto häiriintyy, lihakset väsyvät. Se voi johtaa sairastumisiin, työkyvyn alentumiseen ja poissaoloihin. ”Yhden poissaolopäivän hinta yritykselle voi olla moninkertainen verrattuna työhyvinvointia ja -viihtyvyyttä lisäävien ergonomisten välineiden hankintahintaan,” sanoo lähes 40 vuotta työhyvinvoinnin ja ergonomian alalla työskennellyt yrittäjä Robert Skurnik. Työhyvinvoinnin lisääntymisen myötä paranevat laatu, jaksaminen ja tehokkuus.

Liike aktivoi aivoja

Pienikin liike ajatustyön aikana parantaa aivojen suorituskykyä, aktivoi hermosoluja ja terävöittää muistia. Seisomaan noustessa keho ikään kuin herää lepotilasta.

Seisomatyö lisää energiankulutusta istumiseen verrattuna 13 prosenttia. Keskimäärin tunnin seisominen kuluttaa noin 60 kaloria enemmän kuin istuminen; esimerkiksi 70-kiloinen nainen voi parhaimmillaan kuluttaa seistessään jopa yli 145 kaloria tunnissa.

Kaikki istuminenkaan ei ole pahasta. Aktiivinen istuminen tuo terveyshyötyjä, sillä se kehittää ja vahvistaa kehon asentoa ylläpitäviä lihaksia. Selkä- ja vatsalihasten liikuttaminen parantaa ryhtiä ja lievittää selkärankaan kohdistuvaa jännitystä. Hyvä ryhti antaa tilaa sisäelimille, ja hengitys kulkee vapaammin.

Ergonomiavinkkejä etä- ja mobiilityöhön

- Työpöytä: Korkeus on sopiva, kun käsillä on hyvä tuki 90 asteen kulmassa.

- Työtuoli: Tukee selkää, auttaa pitämään ryhdin luonnollisena ja vähentää välilevyjen kuormittumista.

- Seisontamatto: Parantaa alaraajojen verenkiertoa, vähentää jalkojen ja selän kuormitusta, ehkäisee kramppeja ja suonikohjuja.

- Aktiivilauta: Vahvistaa jalkojen niveliä ja lihaksia, parantaa ryhtiä ja vilkastuttaa verenkiertoa.

- Aktiivituoli ja -nojain: Korjaavat kehon asentoa ja aktivoivat liikuttamaan sitä työpäivän aikana.Katso Wulff Torkkelin tuotevalikoima

Ergonominen työpiste voi kulkea mukana

Työn tekemisen muoto muuttuu valtavaa vauhtia. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö arvioi, että tulevaisuudessa yhä useamman toimeentulo perustuu erilaisiin projekteihin, rinnakkaisiin työsuhteisiin ja itsensä työllistämiseen. Työolosuhteet peilaavat tätä muutosta. ”Kotona työskentely on nouseva trendi, joka luo uusia vaatimuksia työvälineille ja -ergonomialle. Etätyöpisteen pitäisi myös olla kodinomaisesti kalustettu ja sulautua sisustukseen.”

Skurnik itse avaa näppärästi toimistonsa sinne missä kulloinkin töitä tekee. Tietokonelaukussa kulkevat mukana läppäriteline eli taso kannettavalle tietokoneelle, langaton mininäppäimistö ja pieni pystyhiiri. ”Ne eivät tuo laukkuuni juurikaan lisäpainoa, ja saan pystytettyä toimistoni minne ja milloin vain.”

Kysy lisää ergonomiatuotteistamme:

Wulff Torkkeli

Terttu Seppänen

p. 040 563 2929sähköposti: terttu.seppanen@wulfftorkkeli.fi

www.wulfftorkkeli.fi