Mainos: Lahti Energia

Lahti Energia mukaan valtakunnalliseen sähkönmyyntiyhtiöön – palvelut paranevat, paikallisuus säilyy

Lahti Energian lisäksi uuteen sähkönmyyntiyhtiöön lähtevät muun muassa Vantaan Energia, Oulun Energia ja Pori Energia. Lahti Energian sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät automaattisesti uuden yhtiön asiakkaiksi.

Aurinkovoimaloiden ja sähköautojen latausratkaisujen kysyntä on kovassa kasvussa. Molempia saa tutulta henkilöltä myös uudessa yhtiössä. Myyntipäällikkö Timo Kenttälä (kuvassa oikealla) pitää jatkossakin huolta Lahden seudun asiakkaista.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yritysjärjestelyn lokakuussa 2019, ja uuden myyntiyhtiön toiminta alkaa 1.4.2020.

– Kilpailu sähkömarkkinoilla jatkaa kiristymistään. Edullisen hinnan lisäksi asiakkaat odottavat sähkönmyyntiyhtiöiltä yhä enemmän myös muita palveluita ja erinomaista asiakaskokemusta. Yhdistyminen antaa voimaa kehittää entistä parempia, asiakkaiden tarpeita vastaavia tuotteita ja palveluja, kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Suomen kolmanneksi suurin sähköyhtiö

Uuden sähkönmyyntiyhtiön tarjoamia palveluita ovat sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä muut asiakkaiden arkea helpottavat tuotteet ja palvelut.

–Vaikka uusi yritys toimii valtakunnallisesti, säilyy myös paikallisuus, kertoo Seesvaara. Uusi myyntiyhtiö ja Lahti Energia ratkovat jatkossa yhdessä paikallisia energiatarpeita.

Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään

Lahti Energian sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät automaattisesti uuden yhtiön asiakkaiksi. Asiakkaiden ei siis tarvitse itse tehdä mitään. Sähkön myyntisopimukset pysyvät voimassa uudessa yhtiössä entisillä ehdoillaan. Muutoksia hintoihin ei tule. Sähköstä ja sähkön siirrosta laskutetaan LE-Sähköverkon alueella olevia asiakkaita edelleen yhdellä laskulla. Sähkön siirtoyhtiöt palvelevat kaikkia sähkönmyyjiä tasavertaisin ehdoin, eli muutos ei vaikuta myöskään sähkön siirtohintoihin.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta Lahti Energian muihin palveluihin, kuten esimerkiksi lämpösopimuksiin. Lahti Energian teollisuudelle ja muille suurasiakkaille räätälöimät energiapalvelut säilyvät nekin ennallaan.

Paikallisuus säilyy, vaikka Lahti Energian sähköä myydään jatkossa valtakunnallisesta yhtiöstä, lupaa Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Konsultoiva asiakastyö jatkuu

– Olemme erittäin kiitollisia pitkistä asiakassuhteistamme. Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä, lupaa Lahti Energialta uuteen myyntiyhtiöön siirtyvä myyntipäällikkö Timo Kenttälä. Hän myy uudessa yhtiössä aurinkosähköjärjestelmiä ja sähköautojen latauspisteitä, kuten tähänkin asti.

– Tapaan aktiivisesti asiakkaita Lahden seudulla myös 1.4.2020 jälkeen – tosin vain uuden logon alla. Sekä aurinkovoimaloiden että sähköautojen latausratkaisujen kysyntä on nyt kovassa kasvussa, joten paikallinen konsultoiva asiakastyö on arvossaan. Minuun voi jatkossakin olla yhteydessä milloin vain!

Aidosti lahtelaista sähköä

Lahti Energia -konserni jatkaa normaalisti toimintaansa, vaikka sähkönmyynti jatkuukin uuden myyntiyhtiön nimissä. Uusi myyntiyhtiö muun muassa ostaa Lahti Energian voimalaitoksilla tuotettua sähköä, joten asiakkaamme saavat edelleen aidosti lahtelaista, vihreää sähköä. Lahti Energian tuotannossa energiakäännös jatkuu ja muun muassa tuulivoiman osuus tuotannosta kasvaa edelleen. Lämmityksessä siirrymme kohti laajempia energiapalveluita.

Lahti Energia omistaa osan uudesta sähkönmyyntiyhtiöstä ja saa siitä tuottoa, jolla rahoitetaan kaupungin palveluita. Samanlaisesta osakkuusyhtiömallista Lahti Energialla on pitkäaikaista kokemusta esimerkiksi osuusvoimayhtiöistä, joissa tuotetaan osakkaille sähköä omakustannushintaan. Osakkuusyhtiömalli on todettu hyväksi, koska siinä sekä osakkaat että yhtiö voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa.

Lue aiheesta lisää.