Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Täydellistä uima-asua metsästämässä!

Voi surkeuden surkeus! Kaapista otettu uikkari ritisee ja päällä se näyttää kuultavammalta kuin ostettaessa. Mitä nyt?!

Mainos | Uiminen on ihanaa ympäri vuoden! Mutta mistä uimapuku keskellä talvea? Ainakin Funky Ladyn valikoimasta löytyy metritolkulla mistä valita! Oman uikkarin valinta voidaan aloittaa koosta: mistä mallista löytyy sinun kokosi, olipa se sitten F75, D54 tai C70. Sen jälkeen kannattaa miettiä missä kaikkialla pukua tarvitaan: onko ensisijainen toive halliin vesijuoksuun, etelään, elätkö se päällä koko kesälomasi vai pitääkö sen käydä ihan kaikkialle. Vasta kolmanneksi ruvetaan kurkistelemaan kuosia, yksityiskohtia ja väriä.

Aurinkoon käy paremmin ohuemmat olkaimet, avoimempi kaulaukko ja selkä, ja värikin saisi olla jotain muuta kuin musta (aurinko paahtaa tummiin väreihin jopa kipeän kuumasti). Biitseillä näkee nyt kaiken kokoisia ihmisiä aivan minipienissä bikinihousuissa. Takaosa voi olla hyvin kapea, narut sivulla... paitsi jos touhuaa lasten kanssa hiekkalinnojen merkeissä pehva pystyssä. Korkeammat housut peittävät paremmin kyykistellessä kaiken tarvittavan. Kannattaa harkita myös helmallista versiota; bikineissä löytyy housullisia hamealaosia myös!

Jos olet aktiivinen ja liikut paljon rannalla rantalentistä pelaillen tai surffaillen, kannattaa ottaa kuppikoollinen malli. Se istuu jämäkämmin päällä. Saatat tuurilla löytää puvun, missä on klipsi takana: sillä saat ekstratukea povellesi, eivätkä aallot hulauta pukua päältäsi! Jos taas uit vain hallissa, kysy kloorin kestävää pukua, missä ei ole lainkaan elastaania. Niitä löytyy valitettavasti usein vain mustana.

Miksi toinen puku maksaa 120€ ja toinen 60€? Vastaus on: laatu ja paremmat mitoitukset, sekä eettisesti tuottaminen.

Halvassa tuotteessa harvoin on vuorta, jolloin rasitus kohdistuu vain pintakankaaseen. Jos uimapuvussa on hyvä liivi+vuoritus samassa, niin toki se maksaa enemmän kuin että missään kohdissa ei olisi mitään tukea. Jos kaikki pitää tehdä edullisesti, myös ommel saumoissa on harvaa, jolloin tuotteen jousto on huonompi ja se voi ratketa saumoista. Rahalla saa yksityiskohtia, parempia leikkauksia, runsaampia kuoseja, kestävyyttä ja istuvuutta puvulle.

Eettisyyttä ei pinnalta näekään, ja siksi se on helppo sivuuttaa. Kun ompelijattarille maksetaan sellaista palkkaa millä voi tulla toimeen, heillä on viilentimet työpaikalla pitämässä helteet lotolla, sekä ilma pidetään puhtaana pölystä, niin kyllä se maksaa enemmän. Se, että tehdas kierrättää kankaat, eikä dumppaa niitä mereen tai kaatopaikalle, sekin maksaa. Se, että tehdas ostaa kankaansa värjäämöstä, joka ei laske värjäysliemiään jokiin, sekin maksaa. Pyydä Öko-tex –sertifioituja tuotteita, niin olet Funky Ladyn kanssa pitämässä maapalloa puhtaampana!

Vinkki: jos olet pitkä, kokeile vaatekokoasi suurempaa pukua. Liika leveys venyykin pituudeksi!

Varo näitä: jos uima-allas haisee kloorilta kirpeästi, se myös haalistuttaa puvun ja veltostuttaa kankaan. Älä jätä muovipussiin tuotteita märkänä. Uimapukua ei saa voimallisesti vääntää kuivaksi, sillä jos on ruista ranteessa, voi samalla katkoa lankoja tai irrottaa niitä saumoista. Kierrä kaukaa ah niin ihanat hierovat suihkut, sillä puolen tunnin pärinä selkäsaumaan voi aiheuttaa kuultavan kohdan kankaassa.