Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Juuri oikeista kohdista istuvat vaatteet koosta riippumatta — kotimainen Lorella on vaatettanut suurenmoisia naisia jo vuodesta 1972

Mainos | – Toivoisin, että voisimme jo luopua kokopuheesta ja keskittyä jokaiselle parhaiten sopivuuteen, kotimaisen vaatetusalan yrityksen Lorellan valikoimista vastaava Laila Lehtinen sanoo.

Jokaisella on mahdollisuus pukeutua näyttävästi ja persoonallisesti.

Jo vuodesta 1972 kotimainen perheyritys on nimittäin pitänyt huolta, että juuri oikealla tavalla istuvia vaatteita on saatavilla myös isommissa kokoluokissa. Valikoima on kasvanut yhdessä yrityksen kehityksen kanssa. Verkkokaupan myötä kokoihin 42–64 keskittyvä yritys palvelee koko maan laajuudella.

Lorellan laaja valikoima kattaa koko tarvittavan vaaterepertuaarin alusvaatteista arkeen, työelämään ja vapaa-aikaan, ulkovaatetusta unohtamatta. Asiakkaalle miellyttävä ja inspiroiva ostoskokemus on ammattitaitoisen, pukeutumisneuvojakoulutuksen saaneen henkilökunnan ansiota. Asiakkaita autetaan henkilökohtaisesti parhaiten sopivan vaatteen löytämiseksi. Myyjien ammattitaito yltää myös pukeutumisetiketin mukaiseen asuneuvontaan.

– Olemme palveluammatissa, ja teemme työtä täydellä sydämellämme, kertovat Rautatienkadulla sijaitsevan Lorellan Lahden liikkeen myyjät Jaana Kaukinen ja Merja Huuhka.

Ammattitaitoinen myyjä tuo piristystä vaatekaapin lisäksi mieleen

Lahden liikkeen nauravainen myyjäparivaljakko täydentää toinen toistaan ammattitaustallaan. Merjan harjaantunut silmä on tulosta parinkymmenen vuoden työkokemuksesta vaatetusliikkeissä. Vaatetusteknikko Jaana on puolestaan siirtynyt ompelukoneen ääreltä asiakaspalvelun puolelle. Yhdessä he muodostavan Lorellan Lahden myymälän lämpimän sydämen.

– Autamme asiakkaitamme tarjoamalla laajasta merkki- ja mallivalikoimastamme heti mahdollisimman sopivat vaatekappaleet sovitukseen, Merja kertoo.

Taito perustuu työkokemuksen tuomaan ammattitaitoon sekä mallistojen tuntemukseen. Ammattilainen osaa ja uskaltaa myös tuoda sovitettavaksi sellaisia värejä, printtejä tai vaatekappaleita, joihin asiakas ei itse osaisi tarttua.

– Hyvin usein käy niin, että ensin sovittamista emmitään, mutta lopulta juuri se ehdottamamme villi kortti tuokin juuri leveän hymyn ja loisteen asiakkaan kasvoille, Jaana kertoo.

Tutuksi tulevat vakioasiakkaat ovat myyjien mielessä varsinkin kauden vaihtuessa.

– Hyvin usein uutuuksia esille laittaessamme tulee tunne, että tämähän on kuin tehty juuri tietylle asiakkaallemme, Merja kuvailee.

– Emmekä malta odottaa, että pääsemme esittelemään hänelle vaatetta sovitettavaksi, Jaana jatkaa nauraen.

Valikoima täydentää toinen toistaan

Kivijalkamyymälän ja verkkokaupan valikoimat poikkeavat toisistaan, mutta samalla tukevat toisiaan. Verkkokaupan extrana ovat miesten vaatteet, jotka eivät ole kivijalkamyymälöiden valikoimissa. Tätä komeaa kohderyhmää Lorella palvelee kokoskaalalla L-7XL. Myymälässä autetaan toki myös miesten vaatehankinnoissa tarvittaessa, samaan tapaan kuin pääasiakaskunnan muodostavia, suurenmoisia naisia. Jos myymälästä ei löydy toivotunlaista tuotetta, pukeutumisen ammattilaiset auttavat.

– Voimme katsoa yhdessä tuotteita verkkokauppamme valikoimista, ja tarvittaessa tilata myymälään sovitettavaksikin, ilman ostovelvoitetta, Helsingin liikkeessä työskentelevä Laila kertoo.

Kivijalkamyymälän valikoima voi myös yllättää verkkokaupan valikoiman läpiselannutta. Laila kertoo, että liikkeissä on paljon sellaisia tuotteita, joita ei verkkokauppaan päivitetä.

Useimmiten mallistot vaihtuvat neljä kertaa vuodessa, mutta uutuuksia ripustellaan henkareihin harvase viikko.

– Seuraamme asiakkaidemme ostokäyttäytymistä ja kuulemme palautetta herkällä korvalla. Vasta käytäntö osoittaa, mitkä tuotteet toimivat asiakkaillemme parhaiten, ja reagoimme kysyntään tuomalla esimerkiksi toivottuja malleja lisää, Laila kertoo.

– Jokaisessa liikkeessämme on myös korjausompelupalvelut pientä lisämaksua vastaan. Palvelun ostamme aina paikalliselta ammattilaiselta.

Jaana ja Merja antavat lopuksi vinkin, jolla esimerkiksi puserolle saa helposti monikäyttöisyyttä.

– Huivilla ja korulla saa helposti aivan erilaista ilmettä aikaiseksi. Kannattaa kokeilla rohkeasti, miten esimerkiksi eri värit sointuvat yhdessä. Sama vaate voi toimia niin arjessa kuin juhlassakin asustetta vaihtamalla.