Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Luomileikkauksella piristystä ilmeeseen – Plastiikkakirurgiasta apua myös päänsärkyyn

Ikääntyminen näkyy väistämättä kasvoissa. Kysyimme Lahden Mehiläisessä työskentelevältä plastiikkakirurgi Ariane Tikkerberiltä, millä tavoin hän piristäsi keski-ikäisen toimittajan ilmettä.

Mainos | – Sinun kasvoiltasi rasva on jo alkanut paeta, se näkyy etenkin poskipäissä ja alaluomien alueella. Myös yläluomet roikkuvat jo melko häiritsevästi. Ennen pitkää ne tulevat näkökentän eteen, Mehiläisen plastiikkakirurgi Ariane Tikkerberi toteaa tutkiessaan kasvojani.

Tikkerberin arvioi ei hätkähdytä, sillä yläluomeni ovat samaa sorttia kuin suvun naisilla, joilla ne todellakin ovat alkaneet roikkua iän myötä häiritsevästi.

Pitäisikö yläluomieni löysä iho siis leikata pois?

– Kyllä, ennen pitkää. Yläluomileikkaus on melko pieni ja yksinkertainen toimenpide, joka tuottaa monesti suurta iloa. Se avartaa näkökenttää ja piristää ilmettä merkittävästi. Noin tunnin kestävän ja paikallispuudutuksessa tehtävän toimenpiteen jälkeen pääsee suoraan kotiin. Työkykyyn luomileikkaus ei vaikuta, mutta kasvojen iholla voi olla leikkauksen jälkeen 1–2 viikon ajan mustelmia ja turvotusta, Tikkerberi kertoo.

Eroon myös otsanrypistelystä

Yläluomileikkaus riittää monelle piristämään ja nuorentamaan ilmettä, mutta minun kasvoilleni Tikkerberi suosittelee sen lisäksi myös otsan kohotusta.

– Otsankohotuksella saisin nostettua myös kulmakarvojasi aavistuksen ylöspäin. Toimenpide voidaan tehdä luomileikkauksen yhteydessä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa, jos asiakas sitä toivoo.

Tikkerberin mukaan yläluomi- ja otsankohotusleikkaukseen hakeudutaan usein aivan muista kuin ulkonäöllisistä syistä. Monet ovat kärsineet jo pitkään silmien vetistelystä, näkökenttäpuutoksista sekä jatkuvan otsan rypistelyn aiheuttamasta päänsärystä.

– Leikkaus poistaa pysyvästi kaiken edellä mainitun. Kamera-avusteisesti tehtävästä otsankohotusleikkauksesta ei jää näkyvää arpea. Se ei pelkästään piristä katsetta, vaan poistaa myös toiminnallisen, jatkuvasta otsanrypistelystä johtuvan haitan, Tikkerberi lupaa.

Lisää pyöreyttä poskipäihin

Jos näkökentän avartamisen lisäksi haluaisin pyyhkäistä kasvoiltani viimeiset kymmenen vuotta, Tikkerberi poistaisi ensin alaluomieni rasvatyrät ja tekisin sen jälkeen poskipäihini rasvasiirron tasoittamaan posken ja luomen välistä rajaa, ja lisäämään poskieni pyöreyttä.

– Hyaluroni- ja botox-pistoshoidoilla ei enää saada keski-ikäiselle suurta muutosta aikaan. Jos kasvoissa on selkeitä rasvapuutoksia, niin huomattavasti järkevämpää on tehdä asiakkaalle rasvansiirto, jossa hänen omia rasvasolujaan imetään esimerkiksi vatsan tai reisien alueelta, ja siirretään sen jälkeen ruiskulla ja kanyylillä sinne missä niitä tarvitaan.

Tikkerberi kertoo, että osa rasvasoluista haihtuu siirron jälkeen pois.

– Valtaosa ihon alle ruiskutettu rasvasta jää kuitenkin pysyvästi paikoilleen. Tästä syystä joitakin kohtia ylikorjataan ja toisiin taas laitetaan rasvaa juuri toivottu määrä.

Ariane Tikkerberin mukaan suomalaiset asiakkaat tavoittelevat plastiikkakirurgisilla toimenpiteillä pääsääntöisesti hyvin luonnollista ja neutraalia lopputulosta.

– Asiantunteva ja ammattitaitoinen plastiikkakirurgi osaa toteuttaa asiakkaan muutostoiveen, joka on monesti sellainen, että ”naapurikaan ei sitä huomaa”. Pirteämmän ilmeen huomaa silti toivottavasti jokainen, hän hymyilee.

Lue lisää Mehiläisen plastiikkakirurgiapalveluista