Kovassa kasvussa kiitävä latauspisteiden valmistaja Kempower etsii osaajia – ”Oikealle ihmiselle kyllä löydetään paikka”

Yhteishenki ja työ puhtaamman maailman puolesta ovat lahtelaiselle Kempowerille tärkeitä arvoja.

Mainos | Kuuntele: Me Työnantajana - Kempower tekijältä Radio Voiman podcastit

Sähköautojen latauspisteitä valmistava Kempower kasvoi viime vuonna hurjaa tahtia, eikä pysähtymisen merkkejä näy. Kun vuoden lopussa työntekijöitä tytäryhtiöt mukaan luettuina oli reilut 150, nyt määrä on kasvanut jo 200:aan.

– Rekrytointia tehdään koko ajan, ja sopivia henkilöitä haetaan sitä mukaa kun uusia tehtäviä tulee auki. Vuoden lopussa ollaan lähellä 300:aa työntekijää, uskoo Kempowerin henkilöstöpäällikkö Marjo Kaipainen-Vilppula.

Työmarkkinoiden lisäksi Kempower kiinnostaa sijoittajia. Yhtiön listautuminen pörssiin viime joulukuussa herätti valtavan mielenkiinnon. Yritykseen uskovia uusia sijoittajia kertyi peräti 34 000, joista osa pettyi liian pieniin osuuksiin.

– Vähästä ei voi jakaa paljoa kaikille, mutta meille näin suuri mielenkiinto oli positiivinen yllätys, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Mielenkiinto kertoo siitä, että ala on juuri nyt tulikuuma. Liikenteen sähköistymisessä edetään pikavauhtia. Nopeisiin ratkaisuihin pyrkii myös Kempower.

– Olemme nimenomaan pikalatauslaitteiden valmistaja. Muutamme lataustunnit minuuteiksi, toimitusjohtaja Ristimäki alleviivaa.

Kempowerin latauspisteet eivät ole vain henkilöautoille, vaan myös julkiselle liikenteelle, kuorma-autoille ja oikeastaan kaikelle sähköllä liikkuvalle.

– Myös veneille ja tulevaisuudessa myös isommille laivoille, Ristimäki uskoo.

Kempower rekrytoi itsekin ahkerasti monissa eri kanavissa, kuten verkkoyhteisöpalvelu LinkedInissä ja yrityksen omilla verkkosivuilla kempower.com, mutta aktiivisia ovat myös yritykseen pyrkivät työntekijät.

– Avoimia hakemuksia tulee tosi paljon, ja kaikki luetaan tarkkaan, vakuuttaa Kaipainen-Vilppula.

Henkilöstöpäällikön mukaan avoimia paikkoja kannattaakin käydä katsomassa joka viikko, sillä tilanteet elävät nopeasti. Kempower virittelee ja kehittää myös jatkuvasti yhteistyötä alueen oppilaitosten, kuten Salpauksen kanssa.

Avoin ja yhteisöllinen työkulttuuri

Työnantajana Kempower näkee ansioikseen aidosti kansainvälisen ja toinen toistaan tukevan ja matalan hierarkian työkulttuurin, jonka arvoihin kuuluu puhtaamman ja paremman maailman puolesta työskentely.

Jokainen työntekijä voi myös halutessaan käyttää yhden työpäivän vuodessa valitsemaansa vapaaehtoistyöhön.

Scanialta linja-autotuotannon puolelta Kempowerille vaihtanut kokoonpanija Vilppu Meiseri antaa kiitosta myös työpaikan hyvästä yhteishengestä. Kaveria autetaan ja resursseja kohdistetaan sinne, missä milloinkin on tarvetta. Pomojakaan ei tarvitse ujostella.

– Oli kyseessä sitten toimitusjohtaja tai oma esimies, kenelle tahansa voi aina mennä juttelemaan ja kertomaan omia ideoitaan.

Tuotantopäällikkö Jani Mäkäläinen on työskennellyt Kempowerilla kaksi vuotta, joita ennen hän ehti olla Kemppi Groupin palveluksessa 12 vuotta.

– Olen päässyt näkemään yrityksen taustaa ja historiaa pitkältä ajalta. Yrityksen tietoinen valinta on alusta asti ollut, että työhyvinvointiin ja matalaan hierarkiaan on laitettu paikkoja. Esimiehen näkövinkkelistä koen, että siinä on onnistuttu tosi hyvin.

Kempower tarvitsee monenlaisia osaajia muun muassa tuotantoon, kokoonpanoon, myyntiin ja tuotekehitykseenkin. Yli puolet työntekijöistä on insinööritaustaisia, mutta Kempower haluaa palkata ensisijaisesti alasta kiinnostuneita yrityksen arvoihin soveltuvia tyyppejä.

Henkilöstöpäällikön ja toimitusjohtajan mukaan avainsanoja ovat uudistamis- ja uudistumishalu, muutosjoustavuus ja tiimipelaaminen, toisaalta kuitenkin vahva itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus.

– Jos haluaa pelkästään toteuttaa ohjeita, emme välttämättä ole oikea paikka, Ristimäki toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan joskus on käynyt niinkin, että tiettyä paikkaa hakenut työntekijä onkin katsottu vielä paremmaksi johonkin toiseen avoimena olevaan tai avoimeksi tulevaan paikkaan. Osaaminen ratkaisee.

Osa työtehtävistä vaatii hyvinkin laajaa tietämystä sähkö- ja elektroniikka-alalta, mutta tarvetta on myös kokoonpanopuolen perusosaamiselle ja monille muille ammattilaisille. Työ opettaa tekijäänsä.

– Käsillä tekemisestä tykkääville on tarjolla kohtuullisen pienellä perehtymisellä omaksuttavaa kokoonpanotyötä, Mäkäläinen vinkkaa.

Lue lisää työmahdollisuuksista täällä.

Hennalankatu 71, 15810 Lahti

kempower.com