Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Miksi Jaana, Jari, Emilia ja Aleksi valitsivat tulevaisuuden liitossa? – Lue neljä hyvää syytä ja katso videot

Jaana Järvinen, Jari Kairajärvi, Emilia Lahdenperä ja Aleksi Mastosalo sanoivat tahdon, kun eteen tuli se oikea. Teollisuusliitosta löytyy jo noin 200 000 tarinaa siitä, miten jäsenet haluavat kehittää parempaa työelämää.

Mainos | Autokorikorjaaja Aleksi Mastosalolle Teollisuusliiton jäsenyys on ollut iloinen itsestäänselvyys opiskeluajoista lähtien. Liittoon kuuluminen merkitsee parempia työehtoja ja vakaampaa työelämää. Työehtosopimus on kova juttu.

– Alusta asti oli selvää, että työläisenä kannattaa kuulua liittoon, sillä yksittäisen työntekijän on vaikeaa ajaa omia etujaan ja pitää kiinni omista oikeuksistaan. Sen sijaan, että olisin yksin, liitto on aina tukenani. Liitto pitää kaikkien puolta, Aleksi sanoo.

Katso Aleksin video:

"Ei koulussa liitoista tai työehtosopimuksista puhuttu"

Sahatyöntekijä Jaana Järvinen ei lämmennyt liitolle heti, mutta kun hän pääsi vauhtiin, liitto vei mennessään. Tänä päivänä Jaana on paitsi vankkumaton Teollisuusliiton jäsen, myös työsuojeluvaltuutettu ja varapääluottamusmies.

– Ei koulussa liitoista tai työehtosopimuksista mitään puhuttu. Kun pääluottamusmies sitten tuli töissä juttelemaan asiasta, päätin liittyä. Todella hyvä juttuhan se on ollut. Enää en voisi kuvitellakaan työelämää ilman liittoa, Jaana sanoo.

Katso Jaanan video:

”Nuorta Jaria vietiin kuin pässiä narussa”

Sisälogistiikan tiiminvetäjä Jari Kairajärven työelämä starttasi heti peruskoulun jälkeen. Alkuvuosiin mahtui räikeää alipalkkausta sekä riitoja päivärahoista ja ylityökorvauksista. Nuorta Jaria vietiin joskus kuin pässiä narussa, mutta kun totuus selvisi, hän päätti liittyä Teollisuusliittoon.

– Järjestäytymisasteen ylläpito on elintärkeää koko ammattiyhdistysliikkeen ja työväen oikeuksien kannalta. Kuka pitää niiden nuorten Jarien ja Sarien ja kypsempien Karien ja Marien puolta, jos työehtosopimusten yleissitovuus menetetään, Jari tuumii.

Katso Jarin video:

”Korona-aikana olisin ollut lirissä ilman liittoa”

Levyseppähitsaaja Emilia Lahdenperä mietti pitkään, mitä hän haluaisi isona. Koska hitsaaminen kiinnosti, hän päätti kokeilla. Teollisuusliittoon Emilia liittyi heti ensimmäisenä opiskeluvuotenaan, mikä osoittautui myöhemmin hyödylliseksi.

– Korona-aikana olisin ollut lirissä ilman liittoa ja ansiosidonnaista päivärahaa, kun työt ajoittain vähenivät. Ei tullut paniikkia, kun tiesi, ettei ole tyhjän päällä. Teollisuusliittoon kuulumisesta tulee turvallinen olo. Aina voi soittaa liittoon, jos tarvitsee apua eikä koskaan jää yksin, Emilia korostaa.

Katso Emilian video:

Yhdessä tekeminen tuo voimaa, tukea ja turvaa

Teollisuusliiton jäsenet rakentavat yhdessä parempaa tulevaisuutta. Jäsenyys kannattaa eikä se maksa kuin yhden prosentin palkastasi. Liity jo tänään! Lue lisää: suntessi.fi