Mainos: Nelipyörä Oy

Merkillisen luotettavaa autokauppaa entistä kattavammilla palveluilla

Nelipyörä Oy:n automyyjä Jyrki Forsman Kotkasta ja mekaanikko Jari Valkjärvi Lahdesta odottavat mielenkiinnolla, mitä uuden yhtiön tulevaisuus tuo tullessaan.

Toimitusjohtaja Jari Anttila ja mekaanikko Jari Valkjärvi ovat innoissaan Nelipyörä Oy:n tuomista mahdollisuuksista toimialan autokauppapalveluiden kehittämisessä.

Mainos | Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) yhdistivät vuoden vaihteessa autokauppojensa liiketoiminnot. Fuusion myötä muodostuneen Nelipyörä Oy:n toimipisteet sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä.

Nelipyörä on paikallisista autoliikkeistä rakentunut perinteikäs ja ammattitaitoinen täyden palvelun ketju. Uuden yhtiön juuret ovat 1960-luvulla asti, joten kokemus alalta on pitkä. Henkilökunta on asiakkaille tuttua, sillä Nelipyörän 220 työntekijää ovat siirtyneet yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä.

"Käytännön työ ei muutu"

Automyyjä Jyrki Forsmanin vuosi Nelipyörä Oy:n Kotkan toimipisteessä on lähtenyt käyntiin vauhdilla uuteen järjestelmään perehtyessä. Vaikka työnantaja on nyt vaihtunut, suurta muutosta ei Forsmanin mukaan ole nähtävissä.

– Pieniä muutoksia on tullut, esimerkiksi joitakin toiminnan tapoja on päivitetty, mutta käytännön työ ei muutu, Forsman kertoo.

Hän on ottanut fuusion vastaan positiivisin mielin.  

– Uuden yhtiön myötä meillä on paremmat resurssit, ja toiminnalla on enemmän painoarvoa suurempien volyymien vuoksi. Nelipyörällä on "leveämmät hartiat", joka tuo uusia mahdollisuuksia, Forsman selittää.

Nelipyörän automyyjä Jyrki Forsman on asiakkaille tuttu jo yli 20 vuoden takaa. 

Forsmanilla on takanaan pitkä ura automyynnin parissa. Hän työskenteli Ympäristön Auton Kouvolan toimipisteessä (ent. Kouvolan Auto, nyk. Nelipyörä Oy) noin 20 vuotta ja siirtyi sieltä nykyiseen Nelipyörän Kotkan toimipisteeseen muutama vuosi sitten, joten Nelipyörä Kouvolassa on hänelle entuudestaan tuttuja kollegoita. Hän odottaa innolla, miten yhteistyö Nelipyörän eri toimipisteiden kesken tulee kehittymään.

Muutos turvaa tulevaisuutta

Myös Nelipyörän Lahden toimipisteessä työskentelevä automekaanikko Jari Valkjärvi pitää liiketoimintojen yhdistymistä hyvänä muutoksena.

– Toimintamme kehitys ja jatkuminen ovat nyt varmempia, Valkjärvi toteaa. Hän kertoo, että fuusiolla ei ole ollut suoraa vaikutusta hänen työhönsä.

Valkjärvi on työskennellyt samoissa työtehtävissä jo 31 vuoden ajan.

– Aloittaessani työt vuonna 1988 yhtiön nimi oli Huoltomestarit. Se muuttui Vesijärven Autoksi, ja nyt olemme Nelipyörä, hän kertoo.

Valkjärven uralla on siten ollut aiemminkin muutoksia. Kuten ennenkin, hän uskoo, että tulevaisuus näyttää muutoksen myötä hyvältä.

Eduksi asiakkaille

Autoliikkeiden yhdistyminen Nelipyöräksi takaa asiakkaille kehittyvät ja kaiken kattavat autoilu- ja liikkumispalvelut. Myös laajemmat valikoimat ja paremmat edut asiakkaille ovat suuren ketjun tuomia hyötyjä.

– Fuusiolla saavutetaan lisää tehokkuutta, ja isompi koko yrityksenä mahdollistaa entistä kilpailukykyisemmän aseman alueen autokaupan markkinassa niin palveluiden laajuuden kuin laadun osalta, kertoo Nelipyörä Oy:n toimitusjohtaja Jari Anttila.

Nelipyörän tarjoamista palveluista, kuten huolloista, varaosista ja tarvikkeista, kertyy S-Etukortilla Bonusta ja maksutapaetua.

Nelipyörä Oy

Merkkiedustukset ja valtuutetut merkkihuollot

Ford: Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna, Kotka ja Kouvola

Toyota: Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna ja Kotka

Kia: Hyvinkää ja Kouvola

Mitsubishi: Hyvinkää ja Kouvola

Peugeot: Kotka ja Kouvola

Škoda: Hyvinkää ja Hämeenlinna

Mazda-merkkihuolto: Hyvinkää ja Hämeenlinna

Nissan-merkkihuolto: Kouvola