Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
New Articles

Työministeri Harakka: Pidetään jännitystä yllä tiistaihin saakka

Työministeri Timo Harakka. Kuva: Kai Sinervo

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan kuumeisesti työllisyystoimia, joista on tarkoitus päättää hallituksen ensi viikon budjettiriihessä. Työministeri Timo Harakka (sd.) ei lähde vielä avaamaan työllisyyspaketin yksityiskohtia ja kokonaisuutta, jonka hän aikoo esittää budjettiriihessä.

– Kyllä se lista aika pitkä on. Pidetään vähän jännitystä yllä tiistaihin asti, Harakka kertoo.

Hän ei lähde ennakoimaan, kuinka paljon rahaa työllistämispakettiin on luvassa ja kuinka paljon todennettavia työpaikkoja sillä syntyy.

– Luulen, että tarkat vaikutusarviot täytyy käydä valtiovarainministeriön kanssa läpi juuri sillä tavalla kuin heidän menetelmiinsä sopii.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, edellisen hallituksen oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa 6. syyskuuta, että edellinen hallitus pisti ”lopputyönään” käyntiin uusien työllistämistoimenpiteiden valmistelun. Häkkäsen mukaan ministeriöiden virkamiehet ovat valmistelleet työllistämistoimia, jotka toisivat 30 000–60 000 lisätyöllistä.

Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyys ja toimivat markkinat -osaston osastopäällikkö Antti Neimala ei ota kantaa Häkkäsen näkemykseen.

– Edellinen hallitus teki erilaisia toimenpiteitä kuin tämä hallitus. Se on normaalia toimintaa, Neimala sanoo.

Neimalan mukaan virkamiehet valmistelevat poliittisen johdon näkemyksen mukaisesti niitä lukuisia toimenpiteitä, joista on päätetty hallitusohjelmassa. Hänkään ei paljasta työllisyyspaketin suuruutta.

– Budjettiriiheen tulee valmiita ehdotuksia niin paljon kuin tällä aikataululla ehditään tekemään, Neimala sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet julkistivat keväällä oman ehdotuksensa työllistämiskeinoista. Niihin kuuluivat muun muassa työperäisen maahanmuuton lisääminen, osatyökykyisten työllistäminen, osa-aikatyön lisääminen, elinikäinen oppiminen ja paikallisen sopimisen lisääminen. Neimala myöntää, että nämä keinot ovat valmistelussa.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi