Lanu Spa oli jälleen auki – poliisi: "En muista, että olisi ihan vähään aikaan tehty vastaavaa, ainakaan päiväsaikaan"

Suihkulähdettä ei ole juuri vaahdotettu tänä kesänä. Elina Nissinen

Sohvi Auvinen

Lanunaukio peittyi Lahdessa perjantaina vaahtoon, kun aukiolla sijaitsevaan suihkulähteeseen oli Hämeen poliisin ylikonstaapelin Petri Heleniuksen arvauksen perusteella lorautettu tiskiainetta. Vaahtoa leijaili runsaasti sekä aukiolla mutta myös lähikortteleissa, kertoo paikalla ollut silminnäkijä Etelä-Suomen Sanomille.

Heleniuksen mukaan välikohtaus ei ole aiheuttanut poliisille tehtävää.

– Lapsilla on ainakin kivaa, kun loikkivat ja pomppivat vaahdon seassa, Helenius naurahtaa.

Vastaavaa tapahtuu Heleniuksen mukaan silloin tällöin, mutta hän ei muista, että joku olisi tehnyt kyseistä tempausta hiljattain.

– Varsinkaan näin päiväsaikaan.

Heleniuksen mukaan myös Kirkkokadulla Ristinkirkon lähellä sijaitsevaa Launeen neidot -suihkulähdettä on satunnaisin väliajoin vaahdotettu, mutta viimeaikoina se on saanut olla suhteellisen rauhassa.

Tekijöitä ei ole yleensä saatu kiinni, vaan syypäät ovat jääneet arvoitukseksi.

Viimeksi suihkulähde vaahtosi ainakin toukokuussa, kun Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa Slovakiassa pelatuissa MM-kilpailuissa.

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi myös elokuussa 2016, että mikäli suihkulähdettä vielä vaahdotetaan, se suljetaan lopullisesti. Kevään ja kesän 2016 aikana suihkulähde vaahdotettiin yhteensä seitsemän kertaa, ja edellisenä kesänä tapauksia oli 12.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 19.02.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 8. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 9. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 12. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 13. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 14. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"
 15. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.