Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
New Articles

Pakarinen kieltäytyi johtajakisasta

Keskustan varapuheenjohtajana ja europarlamentaarikkona toiminut Riikka Pakarinen kertoo saaneensa pyyntöjä eri puolilta Suomea lähteä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta.

Puolueen johtaminen ­olisi kuitenkin ollut hankalasti sovitettavissa tämän hetkiseen elämäntilanteeseen. Tällä hän tarkoittaa tehtäväänsä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden toimitusjohtajana sekä sitä, että kotona odottaa kaksi pientä lasta.

– Pyyntöjä tuli eri puolilta Suomea, mutta aloitin vuodenvaihteessa tässä tehtävässä ja halusin jatkaa tässä, Pakarinen sanoo.

Pakarinen jatkaa, että puolueen johtaminen sekä ministerinä ja kansanedustajana toimiminen ovat isoja ja arvokkaita tehtäviä, joihin on kyettävä antamaan kaikkensa.

Nykyinenkin tehtävä on vaativa, mutta siinä voi vaikuttaa omaan kalenteriinsa.

– Mielestäni puolueen puheenjohtajan on myös tär­keää olla kansanedustaja.

Pakarinen korostaa, että politiikasta pitää pystyä lähtemään muihin tehtäviin ja palaamaan takaisin politiikkaan. Sekä politiikka että työelämä hyötyvät tästä.

Pakarinen seuraa aktiivisesti politiikkaa ja kuvaa parin vuoden tehtäväänsä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) EU-asioiden neuvonantajana erittäin mielenkiintoiseksi.

Keskusta on nyt Pakarisen mukaan syvässä kriisissä, mutta hän ei syyttäisi siitä Sipilää tai pelkästään edellistä hallituskautta.

– Sipilä teki valtavan hyvää työtä ja laittoi Suomen kuntoon. Hän joutui tekemään kovia ratkaisuja, jotka herättivät vastarintaa, mutta ne oli tehtävä.

Pakarisen mukaan Sipilä oli erinomainen esimies ja suoraselkäinen. Hän teki sen minkä lupasi.

– Sipilä ei ollut politiikassa politiikan vuoksi vaan halusi oikeasti muuttaa ja parantaa asioita.

Pakarinen ei ota kantaa keskustan puheenjohtajaehdokkaisiin, mutta puolueen poliittista viestiä on kirkastettava ja ohjelmatyöhön on saatava mahdollisimman paljon ihmisiä. Puolueen kehittämistä ei saa unohtaa, vaikka puolue on hallituksessa.

Koko Suomi on pidettävä asuttuna ja vahvaa aluepolitiikkaa tarvitaan. Keskustan on kuitenkin otettava huomioon yhteiskunnan muutos.

– Myös pääkaupunkiseudulla pitää menestyä. Se on keskustan menestymisen elinehto, Pakarinen korostaa.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi