Saksassa karnevaaliyleisöön ajanutta epäillään murhan yrityksistä

STT

Saksan Volkmarsenissa karnevaaliyleisöön autolla ajanutta miestä epäillään murhan yrityksistä, kertovat poliisi ja syyttäjät tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan epäilty on 29-vuotias paikallinen mies. Poliisi otti miehen kiinni, mutta parhaillaan tämä on sairaalahoidossa saamiensa vammojen vuoksi.

Noin 30 ihmistä loukkaantui iltapäivällä, kun mies ajoi henkilöautolla karnevaalikulkuetta seuranneeseen yleisöön. Heistä osan vammat ovat hengenvaarallisia. Loukkaantuneiden joukossa on myös pieniä lapsia. Kukaan ei tiettävästi kuollut.

Loukkaantuneita hoidetaan alueen sairaaloissa.

Poliisi tutkii tapausta eikä kommentoi miehen mahdollista motiivia. Poliisin lähtöoletus on, että kuljettaja ajoi ihmisjoukkoon tahallaan, kertoi poliisin tiedottaja Deutsche Wellelle.

Frankfurter Ruddschau -lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan mies oli ajanut hopeanvärisellä Mercedes Benz -henkilöautollaan väkijoukkoon täyttä vauhtia. Silminnäkijöiden mukaan kuski olisi tähdännyt autollaan lapsiin, mutta tästä ei ole varmuutta.

Poliisi kehottanut välttämään huhujen levittämistä

Poliisi sulki alueen sekä kehotti ihmisiä olemaan spekuloimatta tilanteella ja pidättäytymään huhujen levittämisestä. Vielä illallakin tapahtumapaikalla oli runsaasti eri viranomaisia.

Tapaus sattui poliisin mukaan hieman ennen kolmea iltapäivällä paikallista aikaa ruusumaanantaita juhlistavassa paraatissa.

Ruusumaanantai on Saksan katolisessa karnevaaliperinteessä tärkein juhlapäivä. Kaikki ruusumaanantain karnevaalikulkueet osavaltiossa on peruttu varmuuden vuoksi.

Tapaus muistuttaa vuoden 2016 terrori-iskua, jolloin jihadisti tappoi äärijärjestö Isisin nimissä 12 ihmistä ajettuaan ihmisjoukkoon berliiniläisillä joulumarkkinoilla.

Volkmarsenin pikkukaupunki sijaitsee Hessenin osavaltiossa Düsseldorfin itäpuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.