Jauheliha-borssikeitto

200 g jauhelihaa

2 sipulia

2 rkl öljyä

3 porkkanaa

500 g kaalia

100 g juuriselleriä

2 punajuurta

1,25 l vettä

2 lihaliemikuutiota

1 tl mustapippuria

2 etikkapunajuurta tai n 100 g suikaloitua etikkapunajuurta

1 dl punajuuritölkin lientä tai 2 rkl punaviinietikkaa

1 tl timjamia

2 tl meiramia

pinnalle persiljasilppua

tarjoiluun smetanaa

1. Pese ja kuori kasvikset. Raasta tai suikaloi kuoritut porkkanat, punajuuret ja sellerit karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kiehauta sipulit kattilassa tilkassa öljyä. Sekoita sipulien joukkoon jauheliha. Lisää porkkana ja lehtiselleri ja lopuksi kaali. Kaada päälle vesi ja liemivalmiste. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Hauduta kannen alla 30 minuuttia, kunnes kaali ja juurekset ovat kypsiä.

4. Raasta etikkapunajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää punajuurisuikaleet, tilkka punajuurien lientä ja meirami keittoon. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

5. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoile smetanan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.