Pelicans joutui lujille – täydet pisteet jäivät kuitenkin Isku Areenaan

Ensimmäisen erän 1-0-maali. Samuli Ikäheimo

Eerikki Lyytikäinen

1. erä

Pelicansin kokoonpanoon tuli ennen Ässät-ottelua yksi merkittävä muutos, kun ykkösketjun laitahyökkääjä Iikka Kangasniemi oli pudonnut pois. Hänen tilalleen hyppäsi Aatu Jämsen. Näin ollen Pelicansin ykkösvitja oli muodossa Antti Tyrväinen - Lukas Jasek-Jämsen.

Kamppailun ensimmäiset viisi minuuttia olivat tasaista peliä. Porilaiset saivat luotua muutaman paikan puolikkaan, mutta Emil Larmi hoiti tilanteet tyylikkäästi.

Ajassa 6.20 kotijoukkue iski johtomaalin. Aleks Haatanen rakensi hienosti paikan puolustaja Teemu Eroselle, joka puikkelehti laidasta maalille ja ujutti kiekon nätisti ohi Konstantin Volkovin.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan kerran ylivoimalla – tuloksetta.

Erän lopussa Kaanit oli jälleen asialla. Otto Kivenmäki laukoi kohti maalia ja Volkov torjui kiekon sivulle. Pelicansin kapteeni Joonas Jalvanti oli ensimmäisenä haaskalla ja laukoi reboundin varmasti verkkoon.

2. erä

Vaikka toisessa erässä ei maaleja nähtykään, niin Pelicans pelasi kelpo jääkiekkoa.

Ässien paras maalipaikka oli pelkkä Roni Seväsen sutaisu laidasta maalille pelaajaruuhkaan. Kuinka ollakaan kiekko osui Emil Larmin vartioiman maalin tolppaan.

Jotain Pelicansin hallinnasta kertoo se, että Larmin ensimmäinen torjunta erässä merkittiin, kun pelikellossa oli tasan 38 minuuttia. Yhteensä lahtelaisveskarille merkittiin erässä yksi torjunta!

Mutta vaikka lahtelaiset veivätkin peliä hyökkäyspäässä pitkiä toveja, ralli meni pääasiassa kulmissa pyörimiseksi. Vaarallisille maalipaikoille Pelicansilla ei juuri ollut asiaa.

Lahtelaiset pääsevät aloittamaan päätöserän ylivoimalla, kun Nikolas Matinpalo otti rangaistuksen ajassa 39.43.

3. erä

Päätöserä sai salama-alun, kun Ässät onnistui kaventamaan ajassa 42.51. Todella eriskummallisen osuman sai nimiinsä Nick Moutrey. Lahtelaisyleisö ei maalia hyväksynyt.

Tilanteessa kiekko oli menossa kohti maalia, vaikka maali siirtyi hieman ennen pois paikaltaan. Erotuomarit kävivät kertomassa molemmille päävalmentajille ratkaisun syyn. Katsojat joutuivat elämään pelkän luulon varassa.

Porilaiset saivat osumasta lisää virtaa. Pelicansille tarjoutui mahdollisuus ylivoimalla ajassa 47.35, kun Jarno Kärki lähti boksiin. Isäntien vaatimaton ylivoima jatkui. Vaaranpaikkoja ei syntynyt millään Volkovin nenän eteen.

Pelicans kesti myös alivoiman. Joonas Jalvanti sai todella heppoisen jäähyn, mutta Kaanit hoiti alivoiman tyylikkäästi.

Ässät haki lopussa tiukasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pelicans kesti rynnistyksen. Mitään huippuvaarallista vieraat eivät saaneet aikaan.

Voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta – tässä Pelicansin rosteri Ässät-kamppailuun

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut